Столицата става кино през март, а ето и филмите, които не пропускайте да гледате от програмата на София Филм Фест 2017!

"РАЙ" беше удостоен преди няколко месеца на 73-ия фестивал във Венеция с наградата "Сребърен лъв" за най-добър режисьор. Най-новият филм на легендарния руски режисьор Андрей Кончаловски е сред деветте филма, избрани от Американската филмова академия в списъка за чуждоезичен "Оскар". 

 

Финландската биографична история "Най-щастливият ден в живота на Оли Маки" спечели голямата наградата в конкурса "Особен поглед" в Кан, наградата за най-добър филм в международната програма в Цюрих и наградата на FIPRESCI за Европейско откритие на Европейската филмова академия.

 

Филмът "Аз, Даниел Блейк" беше удостоен с престижната награда "Златна палма" на кинофестивала в Кан.

 

Румънският "Кучета" на Богдан Мирика е отличен с наградата на ФИПРЕССИ в Кан в конкурсната програма "Особен поглед".

 

"Другата страна на надеждата" е най-новият филм на прочутия финландски режисьор Аки Каурисмаки, пристигащ директно след Берлинале 2017, където се състезава в конкурсната програма за престижната "Златна мечка". 

 

"Непознатото момиче" на братя Дарден беше представен с голям успех в Кан преди броени месеци, като включва участието на двукратните носители на "Златна Палма" Жан-Пиер и Люк Дарден.

 

"Белгийският крал" е четвъртият игрален филм на Джесика Удуърт и Петер Бросенс ("Хадак" – Венеция 2006, "Златен лъв на бъдещето" и Алтиплано" – Кан 2009, Седмица на критиката)