Трескава подготовка за Red Bull Soapbox състезанието кипи в щабовете на отборите. Чертежите отдавна са завършени, а основните конструкции вече са изработени, остава да бъдат добавени само финалните щрихи.

В краткото време до 30 септември героите на Red Bull Soapbox трябва не само да завършат своите “сапунерки”, но и да подготвят представянето си. Колкото по-впечатляващо и нестандартно е то, толкова по-голям е шансът отборът да бъде коронясан като победител във второто издание на безмоторната надпревара у нас. 

Снимка: Red Bull

А какво се изисква, за да стане отборът шампион? Отборен дух, сръчност и много щура креативност. Показват ни го отборите, които чрез гласуване заслужиха своето видео представяне.

Разберете какви екстри включи отбор “Госпожата”, за да конструира количка, предназначена за бягство от училище (или учене в движение):

Очаквайте да разберете защо отбор “Океанът отвръща на удара” избра да работи с пластмаса, както и как изглежда количката на отбор “Boulder Mobile”, който заявява, че ще бъде номер едно в състезанието. Дръзко!

Снимка: Red Bull

Тази година в Red Bull Soapbox състезанието участие ще вземат 60 отбора. А дали са натъкмили последните детайли по превозните си средства толкова добре, че да останат здрави до финала - предстои да разберем на 30 септември.