Коледа наближава и в началото на декември Белия дом осъмна в празнична украса, която беше споделена в медиите по целия свят. Подаръци и елхи създават коледно настроение, а над камината в една от залите на резиденцията на американския президент висят шест чорапчета, на които могат да се прочетат имената на внуците на Джо Байдън – от 27-годишната Наоми до 1-годишния Бо. Но критиците на американския президент не пропуснаха да отбележат, че едно име липсва и внуците на Джо Байдън всъщност са седем, а не шест. Едва ли обаче някой е очаквал 3-годишната Нейви Джоун да бъде спомената в Белия дом, тъй като момиченцето по всяка вероятност никога не е срещала нито дядо си, нито баща си.

Снимка: Getty Images

Детето, от което семейство Байдън се срамуват

Докато Джо Байдън се опитва да управлява Съединените щати в периода на най-голямото разделение в обществото от Гражданската война насам, той се сблъсква и с друг проблем, който подхранва критиките срещу него – скандалната история на сина му Хънтър.

Поведението на Хънтър Байдън, влечението му към леки жени и проблемите му с наркотиците често са го вкарвали в неприятни ситуации. Преди 3 години се появява още една такава ситуация в лицето на стриптийзьорка от щата Арканзас.

Снимка: Getty Images

27-годишната Лъндън Робъртс заявява на Хънтър Байдън, че има дъщеря от него. Той отказва да повярва, защото няма никакъв спомен някога да е срещал Лъндън. Това обаче не означава нищо, защото в този период от живота си е почти изцяло под въздействието на наркотиците.

Нямах никаква връзка с никого“, пише Хънтър Байдън в мемоарите си. „Бях развалина, но развалина, за която поемам отговорност.

В крайна сметка Лъндън се обръща към съда, на Хънтър Байдън му е наредено да направи ДНК тест и резултатът показва, че действително е баща на момиченцето.

Снимка: Getty Images

Дъщерята, която Хънтър Байдън „никога не е виждал и не би могъл да разпознае на снимка“

През 2019 г. историята на Хънтър и Лъндън привлече медийното внимание, след като стана ясно, че Джо Байдън е избран за президент на САЩ. Вечерта, когато победата му беше обявена, той покани на сцената всичките си внуци… без извънбрачната дъщеря на Хънтър Байдън.

Снимка: Getty Images

Тогава разследване на „Дейли Мейл“ разкри, че момиченцето се казва Нейви Джоун и живее с майка си и нейните родители. Домът на семейство Робъртс се пази в тайна и не е известно дали Тайните служби охраняват Нейви, както охраняват всички останали внуци на Джо Байдън.

Те цитираха съдебен документ, в който адвокатът на майката на Нейви пише: „Подсъдимият (Хънтър Байдън) няма никакво участие в живота на детето от раждането му, никога не е имал контакт с него, никога не го е гледал, никога не го е виждал и не би могъл да го разпознае на снимка.

Снимка: Getty Images

Според информацията, публикувана във вестника тогава, първоначално Хънтър Байдън е искал да се измъкне от отговорността към момичето. Въпреки че състоянието му се изчислява на около 150 млн. долара, той е заявил, че от няколко месеца няма постоянен доход и е затънал в дългове заради развода си от 2017 г.

В крайна сметка майката на Нейви и Хънтър Байдън са постигнали споразумение, което се пази в тайна, но според „Дейли Мейл“ е около 2.5 млн. долара и покриване на здравните осигуровки на детето.

През пролетта на 2020 г. адвокатът на семейство Робъртс призова семейство Байдън да дадат на Нейви семейната обич която заслужава: „Всяко дете се нуждае от любящи родители, баби и дядовци“, каза той, цитиран от „Arkansas Democrat-Gazette“. „За това дете ще е добре да има връзка с баща си. Ще е добре да има връзка с дядо си.

Снимка: Getty Images

Засега няма информация Хънтър или Джо Байдън да са проявили интерес към 3-годишното момиченце. А липсващото чорапче над камината в Белия дом намеква, че вратите на семейство Байдън остават затворени за малката Нейви Джоун.