Всяка от вас знае как протича работния ѝ ден и особено началото му. Пристигате забързани, още не съвсем будни, правите си кафе и започвате работа. Какво обаче ще си помислите, ако ви кажем, че всъщност има точно пет неща, които всеки продуктивен човек прави преди да се захване със задачите си? Вижте кои са те и опитайте да ги добавите към сутрешните си навици.

1. Почистете бюрото си

Снимка: Pinterest.com

Изключително важно е да започвате всеки нов ден на чисто. Буквално и преносно. Вместо веднага да се потапяте в работата, съветваме ви да въведете в ред работното си място. Така хем ще се чувствате много по-удовлетворени, хем ще можете да вършите работата си спокойно.

2. Поговорете си с колегите

Вероятно не всяка от вас си пада по несъстоятелните разговори рано сутрин, но всъщност краткото събеседване с хората около вас ще ви помогне много. Продуктивните хора карат мозъка си да работи именно така. Възползвайте се да почерпите вдъхновения от колегите си и не се страхувайте да поискате съвет при възникнал проблем. Повярвайте ни, денят ви ще премине много по-бързо и успешно.

3. Напишете трите си цели за деня

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Какво по-зареждащо и мотивиращо от списък със задачи. Спрете се на три основни неща, защото така няма да се чувствате притиснати от времето и същвременно ще усещате колко работа всъщност изпълнявате.

4. Преразгледайте и оценете списъка си

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

За да не си поставяте несъстоятелни цели, съветваме ви да прегледате списъка си със задачи десетина минути след като сте го написали. Така ще получите по-ясна представа кое е наистина належащо и кое не.

5. Прочетете нещо вдъхновяващо

За да бъдете истински продуктивни, прочетете цитата или пасаж, който ви вдъхновява. Оценявайки успеха на другите, винаги ни кара ако не да им се възхищаваме, то да се състезаваме с тях. И в двата случая вдъхновяващите послания заемат важно място сред рутината на продуктивните хора.