Когато човек е все още млад, преживява силно еуфорията от приятелството. Импулсивно се впускаме в това чувство и в необходимостта да имаме множество от приятели. Въпреки това едва ли сте полагали големи усилия, за да намерите нови приятели. Винаги е имало някой с интереси и възгледи подобни на вашите и лесно сте откривали нов довереник.

Но замислете се кога за последно сте завързали ново приятелство? Истинско приятелство, което ще издържи теста на времето? Някого, когото наистина обичате и сте сигурни, че ако му се обадите в 3 часа посред нощ веднага ще се отзове на повикването ви? Човек, който винаги ще бъде до вас независимо от всичко, не се открива толкова лесно.

Осъзнаваме кои са ни истинските приятели в най-трудните ни моменти. Не е лесно да намериш човек, който да те изслуша и да те подкрепи. Задавали ли сте си въпроса защо това е така? Какво се случва с приятелството?

23 неща, които да кажем на най-добрия си приятел >>

Ето какво откриваме за приятелството, когато наближим или току-що сме прехвърлили 30-те:

Хората нямат достатъчно време един за друг

В училище и университета имаме много повече време един за друг. В тези години на наивност и смели мечти, купоните, лудориите, ученето заедно за лекции – човек има много повече време, което да отдели за бандата приятели. Със започването на работа, това време намалява драстично. Ежедневната ангажираност, поддържането на дома и грижата за семейството заемат „25 часа” от деня ни. Ако се отвори малка пролука, обръщаме внимание на старите ни приятели и се опитваме да наваксаме пропуснатото време. Едва ли ще намерите време да завърже ново приятелство и да го съчетаете с досегашните си дружки.

6 типа приятели, които е добре да имаме до себе си >>