Във време на самоизолация много хора си стоят вкъщи. Други пък отдават домовете си под наем. Двуетажните къщи в квартала на известните лица в Русия – актьорите Мария Миронова, Дмитрий Нагиев (известен у нас с участието си в сериала "Кухня"), певицата Юлия Ковалчук и други звезди, се дават под наем за около 5000 долара месечно. Ако става дума за покупка на подобен имот, то цената е към 1 милион, пише kp.ru.

За периода звездите са освободили част от обслужващия си персонал, като например шофьорите, а на други са им били намалени заплатите, заради по-малкото дни заетост. Месечната заплата за личен шофьор например в около 1200 долара. Единствено работата на чистачи, домакини и готвачи не е намаляла, дори напротив – увеличила се е, заради постоянното чистене и дезинфекциране.

Детегледачките, които най-често и живеят в домовете на звездите, получават около 1500 долара месечно. Много от звездите получават храна безплатно, защото са в рекламни отношения с различни брандове. 

Ксения Бородина, която е известна телевизионна водеща и блогър, получавала безплатна храна за обяд за себе си и семейството си. За да публикува рекламна снимка в профила си в Инстаграм, тя получава около 5000 долара, пише също изданието. Тя има над 14 милиона последователи.