Попитахме няколко дами с различни професии: Какви качества трябва да притежава една жена, за да е успешна? Мненията се оказаха толкова разнородни, специфични и интересни, колкото уникална  и различна е всяка една от жените, отговаряща на тях. Красиви, вдъхновяващи и мъдри. Но същевремнно всички те казващи едно и също. За да разберете какво, прочетете ги... А най-отдолу, под текста, в коментар споделете и вашето мнение по въпроса...

Жасмина (адвокат): Когато става въпрос за това дали някой, независимо дали мъж или жена, е успешен, няма как да не се отбележи относителността на това понятие. Успехът може да бъде разглеждан от най-различни аспекти – морален, материален, професионален, личен... Всеки от нас има своите различни мечти и цели. Лично за мен успешната жена е на първо място достоен човек. Качествата, които трябва да притежава успешната жена са ум, съобразителност, разбиране на „другия”, човечност, оптимизъм, упоритост и надмогване на себе си, когато това е нужно. Разбира се и обич – обич към хората, към света, към себе си.

Ани (репортер и редактор на електронно издание): Когато става въпрос за успешна жена, първо ми идва наум въпросът: "Успешна в какво?" Може би най-важното е да умее да балансира личния си живот с кариерата си. Качества, които помагат една жена да е успешна са упоритост, целенасоченост, чувствителност.

Надя (мениджър маркетинг и комуникации): Според мен, за да е успешна една жена, трябва да овладее своята женска уязвимост и да я превърне в силна страна: да бъде отдадена, но без да изгубва себе си; да се обича поне толкова, колкото обича другите; да бъде емоционална, но без да подчинява себе си на емоцията. Едва тогава може да разцъфне истинската женственост в цялата си прелест и жената да се чувства пълноценна и успешна.

Невена (оперна певица): Жената, за да е успешна, трябва преди всичко да бъде коректна, независима и самостоятелна.

Диана (инженер): Смятам, че мотивацията е много важна. А нищо не мотивира така, както любовта. Любовта към живота, към природата, приятелите, към призванието..., към любимия... Но когато жената е майка... няма сила, която да я спре.. Тя вече е успешна!

Ваня (уеб дизайнер): За да си успешна, не трябва да губиш себе си. Достойнство, човещина и отстояване на принципите си – това са качествата, които трябва да притежава всяка жена, за да бъде тя удовлетворена и да може да се нарече успешна. И на първо място да е добър пример и за детето си. За да се изгради друго, по-красиво общество!

Продължава >>>