Да живееш със съквартиранти или с партньор е забавно и има своите положителни страни. Но има и доста неща, за които можете да завиждате на тези, които живеят сами. Ето 10 от тях, сигурни сме – има и още.

1. Гледате тв канала, който си пожелаете
Имате цялата власт над дистанционното и не трябва да се съобразявате с желанието на някой друг да гледа футболен мач или сълзливо риалити. Ще гледате точно това, което само вие искате!

2. Пеете високо и с цяло гърло, без никой да ви направи забележка
Може да пеете любима песен, да си измисляте думички, да рапирате, да се пробвате да изпълните известна ария пред огледалото. Никой няма да ви направи забележка дори да пеете фалшиво.

3. В дома ви ще бъде точно толкова чисто или разхвърляно, колкото искате
Разхвърляните дрехи и неизмитите съдове са сред най-честите поводи за скандали между съквартирантите. Ако живеете сами обаче, никой няма да ви държи сметка за неизмитата чаша, нито за разхвърляните на леглото блузи. Също така няма да намирате чужди косми в банята, а обувките в антрето ще са подредени по цветове точно както вие искате.

4. Стоите в банята колкото дълго време ви е необходимо 
Какво правиш там вече час? Ако живеете сами никой няма да ви тормози с този въпрос.

5. +30 или -10 градуса - вие решавате каква да е температурата в стаята
Отворете си прозореца, засилете парното или пуснете климатика на 16 градуса – когато живеете сами, се съобразявате единствено с желанието на собственото си тяло каква да бъде температурата в стаята.

6. Може да декорирате и обзаведете според собствения си вкус
Ярко жълта маса, закачалка от клон на стената или легло с вградено LED осветление – може да обзаведете дома си, без да се съобразявате с чуждия вкус.

7. Говорите си сами
Когато са изнервени или бързат, някои хора започват да си говорят сами, за да успеят да се концентрират по-добре. Живеейки сами, това действие е повече от логично.

8. Спонтанно приютявате гости с преспиване
Ако колежката ви се е разделила с приятеля си, може бързо да влезете в ролята на добрия ангел хранител, като я поканите у вас. Когато живеете без съквартиранти или партньор, имате достатъчно място и възможност да подслоните пътуващи чужденци от couchsurfing. com например. Със сигурност така могат да се случат интересни запознанства и да се положат основите на бъдещи приятелства.

9. Цяла неделя си ходите по пижама
Мързеливите уикенди може да прекарате както си поискате. Цял ден по пижама и всички палачинки са само за вас. Защо пък не?

10. Правите откачени неща
Да готвите спагети без дрехи, йога пози, докато си миете зъбите, да гледате „Приятели” на испански и да повтаряте репликите, да пиете мляко директно от кутията... Може да правите всичко това, защото това е вашият дом и на никой друг.