1.Гуинет е била сгодена за Брад Пит в продължение на 6 месеца. През 1997 г. тя решава да развали годежа, защото не се чувства готова за семеен живот.

2.Актрисата е много чувствителна на тема папараци. Тя самата държи фотоапарат на таблото на колата си, за да й е под ръка, когато нахалниците се появят, тя им прави снимка и записва регистрационните номера на колите им: „Ако дъщеря ми е с мен, а те ме нервират, съм готова да направя необходимото. Записвам всичко и отивам в полицията. Знам си правата и нищо не може да ме спре.“

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


3.Гуинет получава световно отличие за изпълнението си във „Влюбеният Шекспир“ през 1998 г. С това си печели Оскар за най-добра актриса и Златен глобус.

4.В разгара на популярността му, Полтроу нарича сериала „Сексът и града“ – „непочтителен и шокиращ“.

5.Актрисата от трилогията „Железният човек“ знае три езика- английски, испански и френски. Френски научила, когато прекарала едно лято в Париж в ранните си 20.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

6.Когато се снимала за ролята си на жена с наднормено тегло в комедията на Джак Блак – „Свалячът Хал“, една вечер Гуинет решила да отиде в близката кръчма, както била облечена с 90-килограмовия костюм. След това изразила разочарованието си от подигравателните реакции на хората, които забелязала.

7.Полтроу е абсолютен фен на йогата. Въпреки че мрази да става рано, сутрин става в 4:30 часа, за да посрещне слънцето върху йога килимчето си. Веднъж дори продала урок по йога за 74 000 долара на благотворителен аукцион.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

8.Блондинката има две деца с фронтмена на бандата „Coldplay”- Крис Мартин. Дъщеря им се казва Епъл (в превод от английски - ябълка), а синът им Моузес (Моисей).

9.Струва ни се немислимо Гуинет да завижда на някого, но в едно интервю, тя споделя: „Бионсе ми е много добра приятелка, но тя е толкова перфектна, че направо си е трудно за понасяне.“

10.Красавицата от „Перфектно убийство“ се придържа към макробиотична диета, известна още като безалкохолна диета. Може и да не пие, но пък през 2002 г. се снима за няколко реклами на мартини.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos