На 11 май ангелът на Victoria's Secret - Алесандра Амброзио, става на 35 години. Макар в света на моделите това да е една солидна възраст, Алесандра може да се похвали с перфектно тяло и излъчване, заради които продължава да е желана гост звезда за ревюта, фотосесии и различни модни участия. 


1. Рожденият й ден тази година (2016) е започнал с едно приятно събитие - лична среща и концерт na Gilberto Gil - бразилски певец и китарист, чиято музика Алесандра обожава.

2. През март 2016 за първи път боядисва косата си в цвят Diarichesse на Лореал.

3. Харесва повече тялото си след, отколкото преди раждането.

4. Поддържа формата си с интересна комбинация от спорт и танци, които личният й треньор изготвя специално за нея - самба, капоейра и пилатес, наричано още Brazilian Butt Lift (Стягане на дупето в бразилски стил).

5. Любимата й храна са шишчета чураксо, които се приготвят от телешко месо, предварително мариновано с подправки и сол).

6. Преди да постави червило а устните си, винаги слага подхранващ балсам, като използва само пръстите си.

7. Тя е национален посланик на Националната множествена склероза.

8. С Жизел Бюндхен са приятелки от много отдавна. Когато бразилската красавица идва за пръв път в Ню Йорк, Жизел и предоставя апартрамента си за 2 седмици

9. Една от любимите й фрази е – "Търпението не е да чакаш, а какво правиш, докато чакаш".

10. Понякога си правят женски вечери с приятелки, на които пият вино и се обличат като циганки – дълги поли, бюстиета и временни татуировки.