Не са много хората, които получават шанса да участват в холивудски филми още като деца. Този късмет обаче има Бенджи Грегъри, който започва обещаваща актьорска кариера на съвсем крехка възраст. Момченцето с луничките и червената коса, което беше най-добър приятел на извънземного Алф, беше открит мъртъв. 

ПЪЛНО ИМЕ И СЕМЕЙСТВО

Бенджамин Грегъри Херцберг. Роден е на 26 май 1978 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Родителите му са Мани и Пати, и го отглеждат заедно с двамата му братя и сестри. Бенджи има по-голяма сестра - Беки, и по-малък брат - Матю. В семейството му също са актьори - баща му, чичо му и сестра му.

Снимка: Getty Images

ДЕТЕТО ЧУДО НА 5 И НЕГОВАТА БАБА

Малко известен факт е, че баба му е била негов агент по време на актьорската му кариера. Бенджамин г започва актьорския си път в ранна възраст. Започнал да се явява на прослушвания и да получава актьорски роли, когато е бил едва на пет. Актьорският му дебют е през 1977 г., когато е включен в телевизионния сериал "Островът на фантазията". Той е най-известен с ролята си на Брайън Танър в семейно-комедийния телевизионен сериал "Алф".

ФИЛМИТЕ, В КОИТО УЧАСТВА

Актьорската кариера на Бенджи Грегъри продължава приблизително 27 години. Участва в "Мърфи Брауб", "Фантастичният Макс", "Вълшебният свят на Дисни", "Зоната на здрача" и др. 

БИЛ ЛИ Е БОГАТ?

Според Amazon Web Services богатство на бившия американски актьор варира между 1 и 5 милиона долара. Смята се, че приходите от кариерата му са основният му източник на доходи. 

БИЛ ЛИ Е ЖЕНЕН?

Грегъри е бил женен за Сара Грегъри. Двойката си размени брачни клетви през 2006 г. Бенджи и Сара се срещат, докато той учи в Академията по изкуствата през 2000 година. 

ЗАБОЛЯВАНИЯ

Според страницата му в Инстаграм той е страдал от биполярно и тежко депресивно разстройство. Актьорът е имал и специфични проблеми със съня и е можел да стои буден в продължение на дни. 

ХОБИТА И ИНТЕРЕСИ

Актьорът е бил любител на кучета и е обичал да пътува и да ходи на среднощни бягания. 

КАКВО СЕ СЛУЧИ С БЕНДЖИ ГРЕГЪРИ?

В интервю за подкаста Splat From The Past той разкрива, че след като е приключил с актьорската си кариера, се е присъедини към американския флот през 2003 г. Освободен е от задълженията си след няколко години, заради проблеми с психичното здраве. 

Снимка: Getty Images

ФЕНОВЕТЕ НЕ СПИРАЛИ ДА ГО ТЪРСЯТ

Макар да са минали много години след снимането и излъчването на сериала "Алф", феновете все още търсели актьора за автографи. Често те му изпращали писма и картички на адреса, на който живеел. Реакцията на актьора към това не била съвсем позитивна.

"Моля, спрете да ми изпращате снимки, на които търсите автографи. От 15 февруари 2023 г. цялата поща от фенове ще бъде извозвана до близкото сметище!" - пише той в профила си в Инстаграм. 

КАКВО СЕ ЗНАЕ ЗА СМЪРТТА МУ?

Актьорът е бил намерен мъртъв в колата си пред банка в Аризона. Смята се, че той е депозирал чек в банката, а след това е заспал в колата си. За причина някои източници посочват топлинен удар. Грегъри бил с кучето си Ханс, което също е починало от топлинен удар. Властите предупредиха, че в Аризона може да бъде много горещо през лятото, а градусите да стигнат над 40. Причина за смъртта на бившето дете звезда все още се уточнява.