Мечтаете за нов живот, нова къща или нова професия? С удоволствие бихте сложили край на досегашния си начин на живот или бихте сменили работата. Спира ви единствено липсата на пари.

Парите са най-големият враг на мечтите.

Ако искате да разберете дали парите са важни за вашето бъдеще, задайте си следните въпроси:

- Какво бухте правили, ако парите не бяха проблем за вас?
- Какво в живота ви доставя най-голямо удоволствие?

Вие всъщност не мечтаете за пари. Вие мечтаете за дом, реализация, любов, чиста храна, спокойствие, пътешствия.

Ако печеленето на пари се превърне във фикс иде по пътя към свбъдването на мечтата, то се променя самата мечта. Може да прекарате цял живот в изкарване на средства и трупане на капитал и те никога да не ви се строят достатъчно, за да започнете да правите тов, коетонаистина искате.

Добрите идеи нямат нужда от пари.

По-добре е дори за кратко да правиш това,което наистина обичаш и харесваш, отколкото дълго време само да страдаш заради липсатата му. А единственият начин да станеш добър в това, скоето се занимаваш, е като прекарваш повече време именно занимавайки се. Например – искате да правите бижута, но все не ви остава време, защото се връщате от работа изморени, трябва да изчистите или да сготвите. Единствено правейки бижута, слабостта ви ще стане сила, а трупането на опит ще ви донесе познания и майсторство, които да превърнат хобито ви и в начин за изкарване на средства.

Ако правиш нещо, което не харесваш само за да ти платят и да пордължиш да го правиш, значи си пилееш времето!

Снимка: iStock

Ако трябва да дадете съвет на детето си – дали да следва мечтите си, или да изчака да натрупа достатъчно средства,, какво бихте му казали? Едва ли има родител, които би спрял по този начин полета на мечтите. Щом може да дадете такъв съвет – значи може и сами да го последвате!