Весела Савова споделя с нас една много лична история, която ще ви предложим в няколко части. Благодарим й за този материал. Ако и вие имате какво да ни споделите, направете го тук.

На 29 години съм и деля времето на преди и след, преди Него и след Него.

Доста хора, преминали през същото написаха книги, разказваха и показваха, но аз няма да говоря за него, а за това, което ми донесе той – любов:

Стоим си с мама в старата панелена кухничка, тя готви, а аз пуша и я гледам. Питах я как е намерила татко, как си е мислила за човека, за който ще се омъжи?! Винаги ми е казвала, че каквото си е пожелала такова й се е паднало. Добре, си помислих аз, сега ще си кажа какво точно искам, пък да видим дали ще стане наистина така.

За висок няма да говоря (аз съм 185 см) - това не ми е важно, искам да има тръпчинки, майка му да живее далеч, извън София и да няма сестра. И за да видя дали наистина ще стане както искам, да бъде от Велико Търново. Бях убедена, че това няма как да стане. Никога не бях ходила в старата столица, но винаги съм мечтала за нея. Ето, готово - моят профил на бъдещ съпруг е готов, да видим сега какво ще стане.

Тази година ще правя 25 г. , а мама 50 г. Юбилеи, хубави години. Времето летеше, а аз пораствах и все не срещах моя принц. По-точно не срещах никого. Исках да се омъжа в бяла рокля, роднините да ми се радват, исках да имам семейство. А за да стане това трябваше да го срещна, но така и не ставаше.

Запознах се по чата с един тип, нормално момче, но скоро разбрах, че не е Той. Как ли? Да, беше приятно, защото имах гадже, а аз не можех да се похваля, че съм ухажвана жена. Беше по-висок от мен, но толкоз. Живееше с мама, тати и сестра си и беше типичното мамино синче. Бъдещето ни не беше розово, та той си нямаше самостоятелна стая, а да живея с него и сестра му, хм, еми няма да стане. Но не това бе най-важната причина за нашия крах. Стана постепенно, бяхме си по-скоро като брат и сестра, отколкото като гаджета. А щом не виждам развитие и бъдеще, няма да си губя времето. Излизахме два месеца. Моето сърце, обаче нямаше покой. За списъка с желания към бъдещият мъж не се и сещах, но усещах, че не е той.

Работех в една фирма за хляб, мммм хубаво, но не и за килцата, които си трупах. Горе-долу бях удовлетворена, но всяка нощ се молех за чудо. Отдавна се опитвах да спра цигарите, но след няколко безуспешни опита спрях да опитвам. Не знаех как и кога, но исках най-накрая да го срещна. За мен това да създам семейство бе най-важното.

Една вечер се прибрах от работа и заедно с нашите вечеряхме. Запалих най-хубавата цигара за един пушач, тази след ядене. Заболя ме главата и реших да се изкъпя и да си легна, така и направих. Някаква ярка светлина блесна в главата ми, за миг ме удари нещо в главата и после премина. Бях седяла дълго и кракът ми изтръпна, затова легнах на леглото в хола. Не знам колко съм спала, но като станах мама ме пита нещо и се обади на Бърза помощ. Не се уплаших, въпреки че майка, за да стигне до там явно се бе уплашила. През цялото време се чудех, защо притесняват хората за едно изтръпване и ме бе страх, че докторите ще се ядосат. Дойдоха, гледаха ме и ме натовариха на линейката. В болницата ме записаха, а аз в паника, все още недоумявах какво става. То и докторите не бяха, ама хич наясно.

Сега си давам сметка, че за 24-годишно момиче дори не са си помислили това, което бе в действителност. Останах, поради липса на легла ме настаниха в интензивното. Няма и да разказвам какво беше там, само ще кажа, добре, че беше тъмно. На сутринта дойде някакъв по висш доктор, мисля, че беше доцент и се разкрещя защо са ме оставили там. Тогава видях за какво става дума и още повече се панирах. Водиха ме на всевъзможни изследвания, дори ми правиха пункция. Ще кажа, че това е ужасно болезнена процедура, която не се прави току така, но… Така решили или по –точно им се плаща нещо, но това за мен нямаше значение. Минаха няколко дни, в които единствената диагноза беше „Множествена склероза”. На визитация мина същият този доктор, който ме изкара от интензивното и след няколкото зададени от него въпроса ми постави точната диагноза. Исхемичен инсулт...
 

Продължение....