В нашата нова рубрика „Другото дясно” със специалното участие на Кина Кудева, Хриси Парова и Оля Антонова, ви предоставихме възможност да ги попитате всичко, което бихте искали, свързано с областите, в които работят. Колкото и да се информираме, да четем и да говорим с приятелки, винаги има факти и тънкости, които знае само специалистът. Не изпускайте възможността да получите личен отговор за конкретно ваше питане, решение – за конкретен ваш проблем.

Ако и вие някога сте си задавали тези въпроси, потърсете отговорите им от Кина Кудева в специалната ни рубрика.

Снимка: LadyZone.bgНе забравяйте, че задавайки своите въпроси към Кина, Хриси и Оля, може да спечелите и награди.

 

1. Tania Bosilkova Stoilova
Здравейте, Кина! Как бих могла да задържа къдрици повече от 5 минути?Косата ми е доста дълга, тежка и нетретирана.

Kina Kudeva · Hair Stylist at Ателие Кина Кудева
Здравейте! Значи имате прекрасна коса:), но такива коси имат нужда от фризьор, за да получим желания ефект или поне да са измити на предният ден преди да направим желаната прическа, за да няма излишна влага в косата. Използването на силни лакове за коса не е решение, а правилното им използване.

2. Илияна Колева 
Здравейте искам да попита за 'ОБЕМ' без преса ;/ тази пудра надеждна ли е и какво друго мога да ползвам

Kina Kudeva · Hair Stylist at Ателие Кина Кудева

Здравейте! Препоръчвам Ви да използвате пудри за обем или солни спрейове. Различните брандове имат аналогични продукти, така че можете да откриете при фризьорът си,спрейове за обем или пудри, които не утежняват косата и придават обем. Също е важно и какви шампоани и маски използвате,за да бъдат подходящи те за вашата коса!

3. Yanka Yankova 

Здравейте, бих искала да попитам какво ви е мнението за четките за изправяне и да дадете ако може някакъв съвет за сухи краища. Благодаря ви много.

Kina Kudeva · Hair Stylist at Ателие Кина Кудева

Здравейте! За домашна употреба препоръчвам използването на четки с естествен косъм! Следете темите ще направя специална тема за проблема със сухите краища, но прекомерното и ежедневно използване на преси и сешоари задълбочава проблема. Повечето дами нямат доверие на продуктите за термозащита и използват само кристали за коса, което също е проблем.

4. Nadia Koceva
Здравейте, искам да попитам за бразилския кератин за изправяне с формалдехид 5%? Какво е мнението Ви?

Kina Kudeva · Hair Stylist at Ателие Кина Кудева

Не бих препоръчала или използвала продукти със съдържание на формалдехид, но за съжаление този химикал стана нарицателен, а ние използваме много други доста опасни химикали, които се съдържат в трайните лакове за нокти, гелове, дори и в замразените морски деликатеси, лаковете за коса и други продукти. Няма как да се предпазим от всичко и да живеем изолирани, но все пак можем да се информираме и да се предпазим:)

5. Божидара Дончева 

Бихте ли дали съвети за лесни прически в ежедневието за по-къси коси тип боб за освежаване и разнообразяване на визията?

Kina Kudeva · Hair Stylist at Ателие Кина Кудева

С удоволствие! За тази цел ще направя и приложа клипове и снимки, за да мога да покажа какво, как и кога. Благодаря за въпроса ще направя такава тема!Всички статии от темата "Другото дясно" може да прочетете тук.