На сергия на пазара "Иван Вазов" в София се предлагат картофи от село Еремия, Кюстендилска област, на цена 50 ст., при положение, че масово цените варират от 1,60 до 2,00 лв. Но това не е всичко. Продавачите там са инструктирани да "мамят" възрастните купувачи с теглото на стоката, като слагат още картофи, след като издадат касов бон.

Снимка: facebook.com/Novastranica.bgТова споделя в профила си във Фейсбук Димитър Димитров. Преди седмица той става неволен свидетел как възрастна жена получава 3 картофа срещу един лев.

"Ние отглеждаме картофи и знам много добре каква е себестойността им. Два лева за килограм е изключително несправедлива цена".  Това го провокира да наеме сергия на този пазар и да се заеме със странната практика да дава повече.


Още 50 тона безплатни картофи очакват своите получатели.

"
Ако познавате хора, които се нуждаят от помощ, ще ви бъдем благодарни, ако ни помогнете част от този природен дар да стигне до тях", гласи информационната бележка към контейнерите с картофи.

Малкото винаги може да е повече. А ние вярваме и че добрите сърца са навсякъде - от нивата с картофите до лъскавите модни подиуми. Просто са там, където има истински човеци!