Денят на градинаря се празнува на 1 август. Но за всички, на които им се празнува в градината още утре, знайте че Денят на голото градинарство се отбелязва тази година на 5 май. 

В голото градинарство няма нищо мръсно - освен, че можете малко да се поизцапате. Голотата отдавна не е табу за никого, сексуалната революция отдавна извървя своя път в историята. Консервативни ли са обаче все още обществото ни и светът, в който живеем?

Едва ли, сексуалната идентичност и голотата на тялото занимават умовете на човечеството от хилядолетия, а един от горещите трендове на годината в Инстаграм се оказа снимането на красиви голи дупета сред разкошни природни пейзажи.

Утре е Световният ден на голото градинарство, който се празнува по традиция всяка първа събота на май от 2005 г. Но след като съществуват плажове за нудисти и Световен ден на голото колоездене - защо не?

Ползите са неоспорими – отдих сред природата, привлекателен загар без разлика в тена и много витамин D за цялото тяло. Ще успее ли да се превърне отбелязването на натуралистичния празник в сензация за социалните мрежи?

И един последен въпрос – ще посрещнете ли първата майска съботна утрин голи в двора? Споделете мнението си за необичайния празник в коментарите под статията!