Съществуват много митове за акнето. Някои вярват, че акнето е нелечимо, а други безрезервно се доверяват на различни рецепти и съвети, които намират в интернет пространството. 

Истината е, че акнето е социално значим проблем, който освен кожни проявления, може да има и психологични последствия, като и да повлияе сериозно на начина, по който младите хора възприемат себе си и общуват с околните.

Акнето засяга 90% от тийнейджърите, но според последни данни едва 15% от тях се обръщат за съвет и консултация към дерматолог.

Ето защо BIODERMA подема борба срещу акнето чрез образователна кампания, чиято цел е да насочи общественото внимание върху този проблем, като обедини усилията на дерматолози, психолози, фармацевти, родители, тийнейджъри.

Включете се на 12 октомври в Националната кампания за безплатни прегледи на пациенти с акне, като си запишете час за преглед при дерматолог.

Вижте информация за правилната грижа за кожа с акне и списък с дерматолозите в кампанията за безплатни прегледи на bioderma.bg.