Малко хора знаят защо е важно минералната вода да бъде с ниска минерализация, или пък до какво води високото съдържание на флуориди. На практика дневният прием на флуор за възрастен човек не трябва да надвишава 4 мг. Ние обаче, при това без да си даваме сметка, приемаме много по-високи стойности с храната, с пастата за зъби, както и с водата, която пием.


Ако изберем вода със съдържание на флуориди около и над 4 мг/л, това означава, че изпивайки една бутилка от 1,5 л вече сме надвишили препоръчителния дневен прием.

Продължителното пиене на вода с подобно съдържание може да доведе до увреждане на зъбите или костите ни. От тук обаче идва и погрешното твърдение, че минералната вода задължително трябва да бъде редувана с трапезна или изворна. Но затова пък е важно да следим параметрите на химичните елементи, отбелязани върху етикета на бутилката.

Минералната вода „Горна Баня” е с ниско съдържание на флуориди - стойността им е 0,23 мг/л, което позволява нейния прием без ограничение в количеството, продължителността или във възрастта на човек. Има благоприятно действие върху организма, защото е с ниска обща минерализация.

За тези, които държат да редуват минералната с друга вода, „БК Горна Баня” предлага и трапезна  – „Сердика” и „Трапезна вода”. Водата е пречистена по метод на обратна осмоза и озонирана, което гарантира, че в нея няма налични бактерии или други микроорганизми, които се откриват в чешмяната вода. Подходяща е за неограничена консумация от всички, включително и кърмачета.

А за онези, на които не допада вкусът на водата или просто искат да го разнообразят, съвсем скоро ще предложим добре познатите и обичани натурални сокове „ВВВ”, които вече са част от портфолиото на „БК Горна Баня”.

„БК Горна Баня” е компания, която държи на здравето на своите потребители и затова им предоставя нужната информация, която може да ги предпази от грешки при избора им на минерална вода.