Кое е онова пространство в дома ни, което обикновено подценяваме, но в условията на социална дистанция силно преоткрихме? Последните месеци, стоейки на закрито, ние не спряхме да гледаме навън и да търсим онези места вкъщи, където да се чувстваме свободни.

Балконът бързо се превърна в мястото, което преодолява ограниченията, помага ни да запазим баланса в живота си и дори ни позволи да покажем обществената си ангажираност.

„Превърни балкона си в градина“ е мотото на кампания БАЛКONA. Тя има за цел да мотивира участниците да създадат красиво и зелено място на открито в своя дом, където да общуват повече с близките си хора и да правят всичко, което обичат. В кампанията може да се включи всеки, който иска да преобрази терасата си и търси вдъхновяващи идеи за това.

 

БАЛКONA се реализира изцяло онлайн, а за участие е необходимо желаещите:

  •  Да запишат видео или да направят снимки на своя балкон
     
  • Да разкажат защо искат да имат балкона на своите мечти
     
  • Да публикуват своето видео или снимки във Facebook групата ни Na Balkona,
     
  • Да имат тераса с не е по-голяма площ от 8m2, която да се намира на територията на София

Жури ще отличи участниците с най-нестандартните, интересни и оригинални отговори, които ще получат награди от организаторите на конкурса – ONA Design.

Първа награда – 3D проект на мечтания балкон и неговата реализация

Втора награда – 3D проект, съобразен с индивидуалността на участника

Специална награда ще връчи и публиката – ONA Design ще изготви 3D проект на балкона на този участник, който събере най-много гласове на официалната интернет страницата на конкурса www.balkona.design.

„Да превърнем балкона си в зелена градина е лесно. Това ще ни помогне да намалим стреса, да пречистим въздуха и да намалим вредните емисии в нашия град. Също така, ще ни даде още едно ценно, уникално местенце, накоето да се радваме с приятелите и семейството си“, споделя арх. Милена Добрева, интериорен дизайнер и основател на студио ONA Design.

Срокът за участие е 29 май, а победителите ще бъдат обявени на 3 юни във Facebook групата ни Na Balkona, както и на www.balkona.design.

Включи се тук >>