Тези чудодейни продукти ще ви помогнат да преживеете зимата без дразнене и лющене на кожата. 

Температурните колебания, силният вятър и сухият въздух предизвикват лющене, зачервяване и правят чувствителната кожа още по-сензитивна. С настъпването на студеното време е важно да изберете правилната грижа за лицето и тялото си, за да защитите кожата и да ѝ осигурите допълнителна хидратация. 

А всички искаме да сме с перфектна кожа на празниците, нали? Представете си вълшебната нощ на Коледа, магичния празник на Нова година. Със сигурност всяка дама ще се чувства по-комфортно и с повече самочувствие, ако знае, че цялата й кожа сияе. 

ОВЛАЖНЯВАЩ ПРОДУКТ

През зимата трябва да изберете силно овлажняващ или подхранващ продукт. Първият ще ви помогне за хидратацията. Вторият продукт трябва да е обогатен с масла, което ще го направи подходящ и за суха кожа.

КРЕМ ЗА РЪЦЕ

Напомняйте си да хидратирате кожата на тялото и на ръцете. Тя често се лющи през зимата. Нанасяйте крем за ръце, непосредствено преди излизане и след всяко измиване на ръцете.

НЕЖЕН ИЗМИВЕН ГЕЛ И ТЕРМАЛНА ВОДА

Не дразнете кожата допълнително с агресивни продукти. През зимата използвайте за лицето нежен гел, който ще отстрани замърсяванията, без да дразни. 

EFFACLAR Микропилинг гел интензивно почиства мазната кожа, отпушва порите и отстранява излишния себум. Той помага за намаляване на прогресивните и упорити несъвършенства, включително цветни белези, и предотвратява повторната им поява. Измиването с него е толкова приятно усещане - просто разпенете между дланите си и масажирайте кожата. След това изплакнете обилно. 

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ СЛЪНЦЕЗАЩИТАТА

През зимата много хора забравят да използват слънцезащитен продукт, а това е също толкова важно, колкото в слънчевите, летни дни. За удобство може да сложите травъл упаковка или тестер в дамската си чанта и винаги да имате този така нужен продукт под ръка. 

И ТОВА ЩЕ ВИ ХАРЕСА

През зимата кожата често се зачервява и това прави несъвършенствата още по-видими. Effaclar Ultra е концентриран серум за облекчаване на акне и неравности при възрастни. Комбинацията от активни съставки действа като ексфолиант и средство за успокояване на кожата, като в същото време се предотвратява повторната поява на акне и други несъвършенства. Това, което го прави особено ефективен, са три киселини и ниацинамид, който осигурява видима ефективност, покрива неравностите и намалява до 49 процента от белезите, причинени от акне, за период от 28 дни. Използвайте след измиване с мека пяна и преди слънцезащитата. 

Зимата и студът могат да бъдат наши приятели. Достатъчно е само да сме добре подготвени за тях.