Безсмислени ли са новогодишните цели, които си поставяме? Имат ли смисъл и изoбщо водят ли до нещо продуктивно? Няма как да не си задаваме тези въпроси, ако някога сме си поставяли новогодишни цели, които обаче по една или друга причина са останали неотбелязани като изпълнени в календарите ни и сега над нас тегне чувство на вина за нереализираните ни планове.

Тук сме да ви кажем в никакъв случай да не попадате в този капан. Всяка поставена цел има значение и смисъл, а реализирането на новогодишните обещания, които даваме към света и към себе си, всъщност могат да бъдат много лесно спазени с няколко прости насоки. Ето как да подредите приоритетите си и да успеете в края на започващата вълнуваща година да отметнете всичко записано на белия лист.

Захващаме се с най-често неизпълнените цели - фитнес, тонус, хранителен режим.

Време

Нека бъдем откровени. Често в списъка ни присъстват толкова много задачи, че до собственото ни благоденствие изобщо не се стига и все си казваме “хайде от утре започвам”. Да, но въпросното утре така и не идва и все отлагаме във времето. Край на това. Начинът, по който се чувстваме, е най-важен за това да бъдем активни и да можем да сме на 100% във всички други аспекти на своя живот. Когато сме изпълнени с енергия, “нахранили” сме тялото с ендорфини, раздвижили сме се и сме дали първо на себе си необходимото, всяка работа след това ще ни спори двойно повече. Така че бързо издърпайте тренировките и хранителния режим на първо място в списъка си и определете точните стъпки за постигане на целите. Дали това ще е списък с конкретни хранителни продукти, определен ден за тренировка във фитнеса или ще подберете конкретни видеа с упражнения, които да направите в комфорта на дома си, зависи само от вас. Дори най-обикновена разходка за половин час е по-добре от нищо.

Ресурси

Един от най-често срещаните проблеми е, че не успяваме да си набавим всичко необходимо за нашия нов режим лесно и удобно и по този начин планът ни се проваля. Имаме готово решение за вас - близкия Lidl. Да, веригата традиционно дава старт на годината с разнообразие от фитнес предложения и храни за активен начин на живот като цяло. Във всеки удобен до вас магазин можете да откриете постелка за тренировки, гирички, ластици, бутилки за вода и изобщо всякакви аксесоари, които ще влязат в употреба по време на вашия нов активен режим. Така в края на седмицата ще се чувствате страхотно, а след няколко седмици всички около вас ще започнат да забелязват промяната и изобщо знаете как се развива историята от тук нататък.

Освен това в Lidl през януари можете да откриете и още по-богато разнообразие от хранителни продукти, подходящи за различни специфични режими. Например веган и вегетариански хранителни продукти под собствената марка на веригата Vemondo, с които да опитате нещо ново и различно, което до момента нямата заложено  в диетата си. Или пък да продължите да следвате избрания начин на хранене, само че без дълги обиколки по магазините, за да си набавите специални продукти. С Lidl си ги взимате докато правите стандартния си седмичен пазар, при това на оптимална цена. Освен това във всички 115 магазина на веригата можем да открием и продукти без лактоза и без глутен, а от лятото на 2021 година и климатично неутрални продукти.

Мотивация

Това вече не е нещо, което има точна формула, с която да я заредим и готово… да си имате запас от нея, когато се изчерпи. Работата тук е изцяло вътрешна и определено изисква борба със самия себе си. В крайна сметка всичко се корени в това, колко силно искате да постигнете заложената цел. Дали сте готови да се провалите за поредна година, или напротив, това ще е вашата година, в която ще покажете на себе си и на всички около вас, че сте способни коренно да промените живота си. Да докажете на околоните, че лошите навици не ви определят и всъщност сте много повече от тях. Няколко малки съвета, които все пак могат да помогнат, са консумирането на повече мотивираща литература, да гледате или следвате хора, постигнали това, към което вие се стремите, за да се заредите от тяхната енергия.