Първата собствена колекция на Remix вече е факт. Свежата новина е, че „Pupcycled” - с аксесоари за домашни любимци, е изработена изцяло от употребявани дрехи, на които се дава нов живот. 

Колекцията ще бъде представена едновременно в България и на останалите 8 пазара, на които платформата оперира.

Снимка: Remix

За изработката са използвани материали от употребявани дрехи, които вече не са годни за носене от хора - дънкови платове, елементи от дамски чанти и колани, пълнеж от зимни якета и други. 

Колекцията включва: играчки, бандани, поводи, чанти и легла за домашни любимци. Тя ще бъде представена на 22 април на сайта remixshop.com. Денят не е избан случайно. Деня на Земята е основен повод и вдъхновение за изработването на колекцията. 

Снимка: Remix

Всички приходи от продажбата на дизайнерските артикули ще бъде дарена на организация, която подкрепя животни в нужда. „Pupcycled” е вдъхновена от upcycle тенденциите по света – това да създадеш нещо ново от нещо старо, името е игра на думи между английските названия „puppy” и „upcycle”.

За дизайна от Remix се обръщат към Нева Балникова. Силата на дизайнерката са нестандартните идеи и оригинални решения, вкоито влага цялата си страст. 

Когато избирате дрехи за повторна употреба, с които да обновите гардероба си, се грижите на първо място за природата и бюджета си. Remix предоставя модерен и удобен начин да пазарувате и да продадете  дрехите, които вече не носите.  

Любовта и грижата за домашните любимци не е чужда и на известните личности - актьори, певци, модели, които са световноизвестни. Много от тях споделят натовареното си време с домашните си любимци и това сякаш кара хората да ги обичат още повече. 

Какви животни имат знаменитостите и как се грижат за тях? 

Няма как на първо място да не поставим Парис Хилтън. Когато била малка, световноизвестната блондинка искала да стане ветеринарен лекар. И колкото и невероятно да ви звучи, дори е събирала жаби в кофа. Да, със собствените си ръце! Кучетата на Парис имат отделна къщичка на стойност 250 000 долара. Тя е оборудвана с климатик, стълбичка и меки, удобни креватчета.

Риана пък се грижи Оливър - кръстоска между малтийски териер и пудел, който тежи едва 2,5 кг и е с цвят на млечен шоколад. 

„Отчаяната съпруга” Ева Лонгория има два весели померана. Тази порода кучета са много спокойни и гальовни. 

Джесика Алба пък се радва на компанията на мопсовете Сид и Нанси. 

Снимка: Remix

Според изследване, проведено във Великобритания, 80% от собствениците на кучета например заявяват, че не биха се срещали с някой, който не харесва домашния им любимец. Близо 20% от участвалите 3000 притежатели на животни пък биха предпочели тяхната компания пред човешките взаимоотношения.

Оказва се, че много често хората, които намират място в сърцата си за домашни любимци, имат специално отношение и към опазването на природата.  

Всички снимки разгледайте в Галерията. 

Ако имате домашен любимец и го обожавате - не пропускайте да видите повече за колекцията на Remix тук.