Боря се с акнето от 14-годишна. От онези ученически години, когато момичетата непрестанно се сравняваха една с друга. Още тогава се чудех по каква причина аз имам пъпки, а Мирослава е с гладка кожа. По-късно разбрах – просто съм се сблъскала с една от несправедливостите на живота. Лошата новина е, че акнето не е проблем, характерен само за пубертета. На 20-25 години акнето може да намалее, да се промени, да засегне други части на тялото и лицето, но не и да изчезне напълно. Онези студентски години, когато освен че търсиш най-интересните лекции, търсиш и мъжко внимание. А тези пъпки така да пречат!

Към решаването на проблема акне трябва да се подходи с осъзнатост, да се информираш изключително добре, да откриеш точните специалисти и правилните продукти. В този лабиринт от решение има няколко стъпки, с които със сигурност няма да се загубиш. Става дума за грижата за кожата, която самa полагаш.

Мазната и склонна към акне кожа има специфични нужди, които трябва да вземете предвид при ежедневното почистване и грижа. Eucerin® DERMOPURE помага по пътя към една постоянно чиста и красива кожа.

Измиване
Широко разпространен мит е, че кожата с акне е мръсна кожа. Това не е така. Но измиването остава една от основните стъпки за отстраняване на проблема.

Почистване
Мицеларните разтвори буквално са един от божествените дарове за кожата. Те не дразнят и не разрушават естествената овлажняваща бариера на кожата.

Тонизиране
Кожата, от която са премахнати замърсяванията, следва да бъде тонизирана, за да изглежда свежа и жизнена. Няколко капки тоник върху памучния тампон вършат чудеса. Освен това млечната киселина отваря порите и така предотвратява запушването им.

Матиране
Да блестиш е едно, да лъщиш – друго. Никой не харесва лъщящата от прекалено излишен себум кожа.

Екфолиране
Веднъж или два пъти седмично, в зависимост от тежестта на акнето, типа кожа, честотата на използване на грим и т.н.

Коригиране
Стик коректорът е един от добрите помощници на дамите с кожа, склонна към акне. Избирайте такива с двойно действие – които не само редуцират пъпките, но и  покриват несъвършенствата.

Успокояване
Възпалената кожа не изглежда добре – тя е зачервена, с локални подутини. Тази реакция трябва да се тушира. Един от най-добрите варианти е това да се прави с крем по време на нощния сън.