Ако вашата кожата е склонна към акне, подложена е на постоянен стрес, а освен това е много реактивна и податлива на хиперпигментация, следващите редова са точно за вас!

Хората с проблемна кожа имат нужда от добри решения за справяне със специфични нужди. Пигментацията, причинена от външни фактори като слънце, възраст или следи от акне, са причина не само за физическия ни дискомфорт, но и допринасят за не доброто ни ментално състояние.

Пигментация може да се наблюдава при хора от всички възрасти и с различни тонове кожа, проявявайки се в три основни форми:

  • лентиго (слънчеви и старчески петна);
  • мелазма (свързана главно с хормонален дисбаланс);
  • постинфламаторна хиперпигментация (вследствие на акне, медицински процедури или белези).

La Roche-Posay стъпва крачка напред с иновация в областта на хиперпигментацията.

*С видими резултати още от първата седмица, серумът La Roche-Posay Mela B3 е не просто пробив в дерматологичната грижата за кожата, но светлина в тунела за всички, които са изправени пред проблема с хиперпигментацията.

MELASYL™: ИНОВАТИВНАТА АКТИВНА СЪСТАВКА

Серумът La Roche-Posay Mela B3 е иновационно решение срещу хиперпигментацията. А революционната молекула е Melasyl™. След 18 години изследвания, избрани от над 4000 молекули, Melasyl™ e патентована до 2036 г. и има уникален механизъм на действие.

Това е първата и единствена активна съставка на L'oreal, която прихваща прекурсорите на меланин още в началото на процеса на свръхпроизводство, като се насочва към вече съществуващите петна и се бори срещу появата на нови.

ТЕСТВАХМЕ СЕРУМА La Roche-Posay Mela B3

Имахме удоволствието сами да се убедим в качествата на серума La Roche-Posay Mela B3. След редовна употреба забелязахме резултати още на първата седмица - цветните пигментни петна изглеждат сравнително намалени, а кожата на лицето - по-сияйна.

Нанасяме по 3-4 капки сутрин и вечер върху лицето, шията и деколтето, като през деня винаги допълваме сутрешната си рутина с дневна слънцезащита.

Леката консистенция на серума се усеща много нежно върху кожата, абсорбира се бързо и не оставя усещане за лепкавост.

LHA и ретинил палмитат са другите мощни съставки, които имат нежно ексфолиращо действие върху лицето.  Известни са с това, че стимулират обновяването на повърхностните клетки на кожата.

КАК ВСЪЩНОСТ ДЕЙСТВАТ АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ НА MELA B3?

Mela B3 с LHA и ретинил палмитат действат върху зоните с излишен меланин и ги ексфолира, за да изравнят тена на кожата и да предотвратят появата на тъмни петна, като същевременно ускоряват естествения процес на възстановяване. Крайният резултат е по-сияен и по-равномерен тен.

Серумът Mela B3 съдържа и 10% ниацинамид (известен още като витамин B3), който допълнително повлиява тъмните петна, като същевременно намалява появата на големи пори и поддържа така важната кожна бариера.

*КЛИНИЧНО И ДЕРМАТОЛОГИЧНО ТЕСТВАН

Потребителският тест на La Roche-Posay сред 73 жени с проблемна кожа сочи, че 94% от тях са имали клинично намаляване на пигментацията още на първата седмица от използване на продукта.

Тъмните петна са по-малко видими сред 100% от тествалите продукта след втората седмица, а 96% от тях споделят, че след 7 дни те изглеждат изсветлени. 

Иновативната му формула го прави неизменна част от ежедневната рутина за грижа на проблемната кожа. А личният опит, който и ние имахме, и видимите резултати винаги ще бъдат най-доброто доказателство за качествата на продукта.