Търсите си ново легло, но не сте убедени, че ще успеете да откриете модела, който да отговори на 100% на нуждите ви. Струва ви се мисия невъзможна да откриете легло, което да е едновременно красиво и удобно, да се съчетава безупречно с останалите мебели и да е достатъчно качествено, за да можете да го ползвате поне десетина и повече години.

Шест съвета, които ще направят покупката легло мисия лесно изпълнима и напълно възможна

Започнете с размерите спалнята
Да измерите квадратурата на помещението, в което ще поставите новото си легло е първото нещо, което трябва да направите още преди да сте започнали с обиколките по магазините за мебели. Тази стъпка е много важна, тъй според размерите на спалнята можете да определите и максималните размери на леглото, което ще се побере в нея. Така, когато влезете в магазина за мебели можете да съсредоточите търсенето си сред модели, които са подходящи като размер.

Определете бюджета си
Новата ви придобивка трябва да отговаря не само на вкусовете ви, но и да е в рамките на бюджета, с който разполагате. Затова след като сте наясно с размерите, които ще паснат на помещението трябва да определите средствата, които можете да похарчите. Така ще стесните още повече търсенето си и ще имате възможност да откриете най-доброто и удобно легло за парите, които можете да отделите за покупката му.

Избирайте според темата на спалнята
Леглото ще е фокусната точка на помещението, затова стилът му трябва да отговаря на темата, която сте избрали за спалнята си. Например, ако сте се спрели на класически стил, леглото също трябва да е в този стил. Ако пък сте заложили на модерен интериор, тогава трябва да търсите легла, които си кореспондират с него.
За да сте сигурни, че няма да се подведете от разнообразието от модели и стилове в магазина, добра идея е да снимате мебелите в спалнята си. Така, щом си харесате определен модел просто поглеждате снимката на интериора в спалнята си и ще знаете дали леглото ще се съчетае стилово и цветово с останалите мебели или не.

Спрете се на тип легло
Тук имате доста възможности за избор и можете да се спрете както на класически двойни или тапицирани легла, така и на модели с място за съхранение, боксспринг, високи, повдигнати легла и много други. За да направите правилния избор би било добре предварително да сте наясно дали сами ще ползвате леглото или с партньор, дали обичате да спите на ниски или на високи легла, държите ли моделът да е тапицирана табла или предпочитате да има повече място за съхранение и т. н., и т. н.

Препоръчително е също така преди да направите избора си да пробвате различните видове легла. Пробвайки няколко типа можете много по-лесно да разберете в крайна сметка кой вид ви е най-удобен и съответно подходящ за вас.

Инвестирайте в качество на материали и изработка
Много важно е новото ви легло да не само стилно и красиво, но и стабилно, здраво и най-вече трайно. А това е възможно само ако е изработено от качествени материали. Отличен избор например са леглата от масив, както и артикулите с рамки от ламинирано ПДЧ или МДФ, тъй като тези материали са стабилни, издръжливи и доста трайни.
Освен на качеството на материала, е добре да обърнете внимание и на изработката на леглата. Препоръчваме ви преди покупката да разгледате внимателно сглобките, за да сте сигурни, че леглото ще е стабилно и няма да се налага да го ремонтирате след втория месец на ползване.

Помислете за матрака
Нямате ли удобен матрак, колкото и красиво легло да закупите, то няма да се чувствате удобно в него. Затова е добре едновременно с покупката на легло да закупите и нов матрак.