Грегорис Пирпилис е посланник на BIODERMA – Skincare Artist и като един от най-известните гримьори е част от бекстейджа на много модни ревюта и сесии, когато кожата на моделите е в центъра на вниманието. Ето защо Грегорис представя един манифест на здравата и красива кожа в 5 ключови послания.

Снимка: Кристоф Руе

През 2016 г. BIODERMA избира Грегорис Пирплис за свой посланик - Skincare Artist. Гримьор със страст към грижата за кожата, който знае колко е важно тя да бъде добре подготвена за грима, Грегорис Пирпилис е професионален гримьор и син на фармацевт. Това предопределя от малък интереса му към здравето на кожата. В момента работи активно в бекстейджа на много модни събития, както и по сесии за списания за красота и мода.

Какво представлява партньорството между гримьор и марка, която създава продукти за кожата?

Гримьорът, благодарение на своите познания и опит, знае колко важна е връзката между грижата за кожата и грима. Качествените продукти за грижа за кожата и хубавият грим имат неразривна алхимия, която трябва да се зачита.

Защо избрахте BIODERMA за свой партньор?

50% от успешния грим зависи от качеството на кожата и от грижата за нея. Щастлив съм да представлявам марка, на която се доверявам напълно. От началото на кариерата си ежедневно използвам продуктите BIODERMA за грижа за кожата.

Защо е важно гримът да се почиства изцяло?

Премахването на грима e в основата на здравата кожа и трябва да се превърне в рефлекс. Това е златното правило на всички гримьори.

Какво е вашето определение за красива кожа?

Красивата кожа е здрава, с естествен и свеж вид, и гарантира добра основа за отличен резултат при гримиране.

Преди повече от 20 години BIODERMA създава първата мицеларна вода в света – Sensibio H2O e разработена с дерматологична експертиза и внимание към чувствителната кожа. За BIODERMA кожата винаги е източник на вдъхновение – ето защо формулата на мицеларната вода съдържа дерматологично активна съставка, много близка до състава на кожата. Благодарение на това Sensibio H2O почиства и отстранява грима в една лесна стъпка и в съчетание с отлична толерантност.

Sensibio H2O задава стандарт за дерматологична сигурност.Нейната революционна формула, емблематична опаковка и отличителната розова капачка я открояват сред всички останали продукти. На всеки 3 секунди по света, се продава по една опаковка Sensibio H2O. Мицеларна вода номер едно в аптеките, Sensibio H2O се е превърнала в култов продукт за почистване на лицето – абсолютна бекстейдж звезда и фаворит на модели и гримьори!

Грижата за кожата е от съществено значение за всеки гримьор. Верни на принципите на BIODERMA, професионалните гримьори също са експерти в грижата за кожата. Те я наблюдават и се грижат за нея ежедневно. Без задълбочени познания за кожата и подходящите дермокозметични продукти не може да постигнем добър грим резултат.

Кожата е деликатна и чувствителна - трябва да я разбереш, за да се грижиш за нея. Когато е чувствителна и уязвима, кожата не може да изпълнява ролята си на бариера срещу външни дразнители. Подложена ежедневно на грим и замърсяване, тя става опъната и слаба. Трябва да се отнасяме с внимание към нуждите на кожата,  за да предложим дълготрайни решения, които поддържат естествената й биология.

Преди грима е много важно кожата да бъде почистена основно и нежно. Без нужда от изплакване и агресивно търкане, Sensibio H2O почиства кожата и отстранява грима в една лесна стъпка. Мощната й сила в отстраняване на грима и изключително високата толерантност я правят задължителен продукт за всеки професионален гримьор.

Вместо да бъдат прикривани, несъвършенствата трябва да бъдат премахнати. Изборът на подходящ дермокозметичен продукт спомага за коригиране на източниците на кожните проблеми и подобрява крайния резултат при гримиране - кожата е здрава и красива.

Експертът в грижа за кожата - Skincare Artist се занимава и с изкуство. Ето защо е важно кожата, която е естествено платно за творчество, да бъде възможно най-красива за добър финиш на грима. Със своите съставки и начин на действие продуктите на BIODERMA имитират естествените биологични процеси в кожата. По този начин те възвръщат дълготрайно нейното здраве и красота.

Вижте как продължава историята на bioderma.bg