Намираме се на прага на лятото и морското настроение вече ни обзема. Наред с приятните забавни моменти, почивката, приятелите и пътуванията, лятото може и да има досадна страна, а именно високите температури и безсънните нощи в следствие на жегата. Този път вниманието ни привлече една от най-големите компании за климатизация и потребителска електроника в света – Hitachi.

Както става ясно от заглавието ще ви разкажем защо Hitachi са сред лидерите в света на климатици и как продуктите и компанията се промениха в последните години.

Иновациите и устойчивостта са в основата на всеки продукт, който Hitachi създава - подобрявайки живота на хората, които ги използват, и света, в който живеем. Марката Hitachi е добре позната със своето високо качество и технологичен напредък и този ангажимент обхваща всички аспекти на нейните дейности.

Hitachi е корпорация с над 100 години история, която предлага широка гама от търговски, индустриални и жилищни климатични системи, подходящи да охладят от малка стая до голям търговски център. През последните няколко години Hitachi създаде редица иновации и промени в продуктовата гама, които дават повече икономия и ефективност за употреба, както и редица технологии за чист въздух и комфорт.

Сплит системи

В климатиците за домашни нужди, често се употребява термина сплит система. Всъщност наименованието идва от английското “split” (пр. разделям, разделен), което определя, че климатичната система е от разделен тип вътрешно и външно тяло.

Hitachi създаде технология Constant Power, която позволява 100% мощност в режим отопление при -15оС външна температура и възможност на агрегата да отоплява дори при -25оС температура на външната среда. С тази технология без значение от външната среда, климатичната система ще разполага с достатъчно мощност да затопли дома ви. Constant Power се предлага в сплит системите серия Shirokuma, Akebono и термопомпите Yutaki S80.

Система за самопочистване Frost Wash

Frost Wash е технология за самопочистване, която има за цел да поддържа баланса между чистотата и комфорта. Докато работи климатика, в топлообменника на вътрешното тяло се натрупват прах и бактериите, което значително влияе върху качеството на въздуха в помещението. Frost Wash замразява влагата, която се събира около топлообменника на вътрешното тяло и образува плътен слой лед, а бактериите и праха остават заледени. За няколко минути този лед се стопява и отмива от уреда, отпушвайки топлообменника осигурява чист и здравословен въздух. Frost Wash се предлага в сплит системите серия Shirokuma, Akebono, Performance и Dodai.

Автоматично почистване на филтрите

Най-високия клас модели Hitachi Shirokuma са оборудвани с четка, която автоматично почиства филтрите. Благодарение на тази технология вие сте улеснени от този ангажимент, а системата е винаги чиста и работи с максимална ефективност. 

Иновативно управление

airCloud Home е удобен за потребителя интерфейс, който ви позволява да управлявате климатиците си директно от вашия смартфон. Какво е по-различното от останалите подобни технологии на пазара:

  • Функция Smart-Fence: Автоматично спиране и стартиране на климатика, когато излизате или се връщате у дома. Може да зададете периметър от 500 м до 10 км около дома ви и при отдалечаване или наближаване, климатика автоматично ще стартира предварително зададеното действие.
  • Гласов контрол. Когато свържете вашия интелигентен асистент с airCloud Home, може да задавате настройки на климатика с гласови команди.
  • Енергийно потребление*. Проследете потреблението на енергия и проследете въздействието на разходите върху вашия бюджет.

Разнообразие от стандартни функции

С климатици Hitachi получавате богатство от стандартни функции, които при други производители са налични само в най-високия клас модели, а именно: 

  • Вграден електромер

Уникална функция от Hitachi. Дистанционното управление предава информация за използваната електроенерия от началото на текущия месец до датата на проверка. За удобство може да проверите използваната енергия и за предходния месец. Наличен в серия Shirokuma, Akebono, Performance, Подови, таванни и мултисплит модели. 

  • Индивидуален котрол на ламелите в 4 посоки

Моделът е оборудван с два отделни мотора за управление на посоката на въздуха в 4 направления. Задайте желаната посока от дистанционното управление и се насладете на комфортната атмосфера. Наличен в серия Shirokuma, Akebono, Performance. 

  • Седмичен таймер

Със седмичния таймер, може да създавате до 6 различни настройки за всеки ден от седмицата . Може да задавате различен режим на работа, температура и сила на вентилатора в различно време от деня. Удобство, което може да подготви температурата в помещението и да спести енергия. Наличен в серия Shirokuma, Akebono, Performance, Подови, таванни и мултисплит модели. 

  • Leave Home / Режим Ваканция - Когато напускате дома за дълъг период през зимата, тази функция поддържа температура в помещението от 10°C. Може да изберете период от 0 до 99 дни, така поддържате дома винаги приятно затоплен.

Термопомпи Yutaki

Hitachi е сред големите имена в технологичната индустрия и те не разочароват, когато става въпрос за термопомпи въздух-вода. Термопомпите Yutaki могат да осигурят всички ваши нужди за отопление, охлаждане и битова гореща вода, като същевременно намаляват сметките за енергия и намаляват вашите въглеродни емисии с до 70%. 

Гамата термопомпи Yutaki са изключително компактни и се отличават с една от най-високите ефективности на пазара. И за да ви осигурят максимален контрол и удобство, те също така разполагат с интуитивно безжично дистанционно управление за ефективно регулиране на стайните температури, както и бутон за почивка с едно докосване, за да поддържате дома си с правилната температура, докато отсъствате.

Термопомпите Yutaki могат да работят при температури до -20°C и разполагат с технология за настройка в зависимост от външната температура. 

Гамата на Yutaki има предлага 3 разновидности: 

Моноблок Yutaki-M

Yutaki М е термопомпа тип моноблок, което означава, че е компактен модул "всичко в едно", който е инсталиран извън имота, тоест няма вътрешно тяло. Този тип системи могат да затоплят водата в отоплителния кръг до 60°C . Тази високоефективна система е идеална за подмяна на традиционен котел или за ново строителство 

Сплит система Yutaki-S

Термопомпата Yutaki-S е сплит система, което означава, че е направена от вътрешно тяло и отделно външно тяло. И тази система е способна да загрява топла вода в отоплителния кръг до 60°C. Този тип системи също така е подходящ за подгряване на вода в басейни и може да се комбинира със соларни панели.

 

Високотемпературна система Yutaki S80

Високотемпературната термопомпа Yutaki-S80 на Hitachi може да произвежда топла вода до 80°C и е идеална като заместител на котел за отопление и битова гореща вода или при нови строителни проекти. Тази термопомпа работи на каскаден принцип, за да загрее водата от 45°C до 80°C. Времето му за затопляне на гореща вода е същото като при традиционния котел, а също така разполага с технология за настройка в зависимост от външната температура. 

Термопомпите въздух-вода Hitachi Yutaki използват 1kW електричество за производството на 4kW топлина. Ето защо Hitachi са толкова икономични и успяват да  генерират 4 пъти повече енергия, отколкото използват.  В сравнение с традиционен котел, който превръща максимум 92% от използваното гориво в енергия, а останалата част се губи за отпадъчни газове, термопомпите Hitachi могат да намалят сметките за енергия с до 60%.

И когато говорим за иновации тук трябва да споменем едно от многото първи изобретения от Hitachi, а именно системата Triple C. Какво представлява тя?

Triple C е мулти сплит климатична система за отопление, охлаждане и топла вода. За разлика от традиционните климатични системи, Triple C може да се комбинира с бойлер, който да затопля битова гореща вода. По този начин, вашата климатична мулти-сплит система може да отоплява, охлажда и топли вода за битови нужди.

Както виждате през последните няколко години Hitachi значително увеличават своята развойна дейност за да създадат едни от най-икономичните технологии за комфорт на дома. Какви ли нови технологии ще изобретят инженерите на Hitachi, надяваме се ще разберем скоро.