Когато стане дума за бебешки легълца, никакви предпазни мерки не са прекалени. Тъй като трябва да осигурим както спокойствието и комфорта на малчуганите, така и тяхната безопасност, от изключителна важност е да се убедим, че леглото на бебето покрива всички критерии за безопасност и удобство.

Като цяло, има серия от условия, които трябва да бъдат изпълнени, за да можем да кажем, че дадено бебешко легло е оптималната среда за нашето бебе. Ето кои са най-важните критерии, които трябва да вземем предвид:

  • да бъде произведено от твърди и устойчиви материали;
  • да бъде защитено с меки материали така, че бебето да няма никакъв достъп до рамката и нейните повърхности, тъй като те биха могли да го наранят;
  • между самата рамка и дюшечето не трябва да има празни пространства, за да избегнете ситуации, при които бебето се заклещва в тях;
  • ако искате мултифункционално пространство, потърсете бебешки легълца, които могат да се трансформират в пространство за игра и дори в по-големи легла;
  • в допълнение към безопасността, можете да потърсите такива бебешки легълца, които позволяват настройването на височината, на която е поставен дюшекът. Когато бебето расте и започне да се изправя и стои само седнало, можете да разположите дюшечето му на по-ниско ниво, така че да подсигурите, че няма да падне.

Възможен вариант за случаите, когато искате да държите под надзор вашето бебе във всяка стая, е да си вземете сгъваемо легълце. То е отлично решение за целта поради предимствата, които предлага, но има и един основен недостатък, който трябва да бъде взет под внимание – паркетът може да пострада при преместването на легълцето от една стая в друга.

Каквото и да изберете, трябва да се убедите, че легълцето покрива, на първо място, необходимите условия за безопасност. За да изградите една приказна атмосфера, можете да потърсите и чаршафчета с рисунки на цветни картинки, както и с играчки, които да развеселяват вашето бебе.