Грижите за новото бебе започват още от бременността и не спират, дори когато детето порасне. С развитието на технологиите все повече се появяват начини да подсигурим здравето на цялото семейство.

Стволовите клетки могат да бъдат открити във всеки многоклетъчен организъм. Ценните им качества са причината вече 20 години учени от целия свят да разработват методи за пълноценната им употреба. В себе си те съдържат генетична информация и схемата за развитие на организма с нейната последователност. Стволовите клетките могат се възстановяват от само себе си, да се размножават и да образуват нови тъкани и клетки, като по този начин лекуват 80 вида заболявания и третират още над 400 други. Клиничните проучвания с този вид клетки към днешна дата наброяват около 800.

Стволовите клетки се извличат при раждането на бебето напълно безболезнено и лесно, след което се обработват в специализирана лаборатория и се съхраняват в тъканна банка при ултраниски температури. Самата процедура отнема само няколко минути и не представлява никаква опасност както за майката, така и за бебето. Тъканната банка се намира в България и съхранява клетките над 20 години, запазвайки през цялото време техните лечебни свойства.

Замразените стволови клетки могат да бъдат животоспасяващи, тъй като са 100% съвместими с бебето и от 25% до 100% с останалите членове на семейството. По този начин се гарантира спокойствие за бъдещето не само на бебето, но и на роднините. Списъкът за този вид терапия постоянно нараства, но до момента е доказан ефекта при лечение на левкемия, твърди тумори, различни ракови образувания и още много други болести.

Повече информация може да научите безплатно от специалист, като посетите информационния офис на “Селена Целс” в София. Между 25 и 27 септември тъканната банка организира дни на отворените врати на адрес жк. “Манастирски ливади”, ул. “Ралевица” 87А, в следните часове:

25.09 (сряда) - 14.00 до 15.00
26.09 (четвъртък) - 11.00 до 17.00
27.09 (петък) - 14.00 до 17.00

Специалисти от “Селена Целс” ще отговарят на всичките ви въпроси за съхранението на стволови клетки.

Телефонът за контакт е: 0886953091