Няма какво да се лъжем, ние момичетата обичаме да пазаруваме, но същевременно си правим сметката и се стараем да управляваме личните си финанси разумно. Особено сега, когато наближават много празници и няколко месеца с примамливи намаления.

Изборът между това дали да пазаруваме със собствени средства или да се възползваме от офертите на изплащане без допълнителни разходи често създава дилема. Разсрочването на покупките предоставя възможност за изплащане на стоката на равни месечни вноски, което позволява да се възползваме от по-достъпни цени. Така имаме възможност хем да разполагаме с парите си, хем да си позволим продукт от по-висок клас. Предварителното презареждане на портфейла ни дава спокойствието, че ще може да направим желаните покупки навреме, без да изпуснем изгодна оферта.

Разсрочването на покупките може да бъде ползвано като интелигентен метод за управление на финансите, който ни предлага доста предимства.

Да пазаруваме интелигентно

Ако сме заделили някаква сума настрани, но си харесаме например, нова маша за коса, която може да имаме възможност да платим веднага, не винаги е разумно да изразходваме всичките си налични средства за нея.

Разсрочването на покупката ни предоставя възможността да купим нещо, без да се налага да похарчим наведнъж цялата сума, която сме отделили. Това е особено важно, тъй като спестяванията ни често са резервирани за спешни случаи и неочаквани разходи.

Освен това, вече има опции за изцяло дигитално кандидатстване и одобрение на потребителски кредит - без такси и излишно чакане. Така само в няколко бързи стъпки ще разполагате с допълнително средства по сметката си, с които ще може да направите планираните покупки, а кредитът ще плащате на вноски, съобразено потребностите ви.

Избягване на внезапни разходи

Когато разполагаме с ограничен бюджет, важното е да контролираме разходите си. Покупките на изплащане предоставят възможност за закупуване на стоки или услуги, като в същото време избягваме даването на много пари накуп, което би ощетило месечния ни бюджет.

Снимка: iStock

Управление на разходите

Избирайки покупките на изплащане, ние създаваме план за финансите си. Този план предполага фиксирани месечни вноски, които са по-лесни за управление. Това ни позволява да закупим веднага продукта, който ни е нужен и в същото време да не натоварваме допълнително бюджета ни с голям разход. бюджета си.

Защо да изберем разсрочено плащане на покупката си?

Разсрочването на покупките запазва финансовата ни гъвкавост. Този метод предоставя възможност за закупуване на стоки, които може би бихме пропуснали поради ограничен бюджет. По време на разсрочването, няма нужда да изчерпваме парите си, тъй като можем да разпределим плащанията на удобни равни месечни вноски, съобразени с личните ни възможности. Този начин не само помага за управление на разходите, но и улеснява бюджета. Без значение дали става въпрос за инвестиране в дома или за придобиване на дълго желано устройство, закупуването на стоки на изплащане ни освобождава от ограничението да разполагаме с налични средства в текущия момент.

Идват празници, много намаления и така популярният „Черен петък“, а „УниКредит Кънсюмър Файненсинг“ ни предлага гъвкави варианти за финансиране, с които да купим желаните от нас стоки, без това да се отрази на месечния ни бюджет.

В напрегнатото ни ежедневие, където разходите често са непредвидени, разсрочването на покупките предоставя възможност за по-интелигентни и гъвкави финансови решения.

*Материалът е реализиран с подкрепата на „УниКредит Булбанк“ и „Уникредит Кънсюмър Файненсинг“.