Представяли ли сте си някога как сватбата ви ще разбие всички стереотипи? Wedfest е алтернативен вариант за организиране на сватбения ден, фокусиран върху индивидуалността на двойките и подчертаващ множеството опции за тези, които не искат да поемат по традиционния и отъпкан път на ритуалите.   

Разгледайте галерията, за да откриете своето вдъхновение. Снимките са направени с телефон Motorola Moto G6 Plus. Той разполага с двойна задна камера за ясни и чисти снимки (12MP + 5MP). Всяка една от визиите е направена в HDR режим, с цел балансираност на снимките. Телефонът разполага и с добре организиран ръчен режим, в който можете да се регулира баланса на белия цвят, времето за експозиция, дължината на фокуса. В случая обработката на снимките е направена на самия телефон след заснемане – регулирани са светлина, цвят и контраст. Телефонът разполага с полезни режими за фото заснемане като селективен фокус (разфокусиране на предния или задния план), панорама, селективно черно-бяло (селектиране на цвят или обект, а останалата част става черно-бяла), смяна на фона след изрязване на обект. 

Интериор

Шатра или юрта

Фестивалът няма как да бъде цялостен без наличието на тента. Шатра, монголска юрта или индианско типи са чудесни и различни хрумки за изнесена сватба, особено в месеците с променливо време.

Снимка: Жасмина Гевезиева. Снимките са направени с Motorola Moto G6 Plus

Обособени зони за релакс

Забавлението и релаксът вървят ръка за ръка при всеки един фестивал. Затова е препоръчително да се обособят подходящи места за целта. Удобно е използването на шезлонги, свободно разпръснати възглавници, цветни текстилни барбарони и хамаци. Изключително практична и ефектна идея е да бъдат позиционирани бали слама. Можете да ги покриете с плат или одеяла, за да е по-меко и комфортно при сядане. 

Снимка: Жасмина Гевезиева. Снимките са направени с Motorola Moto G6 Plus

Впечатляващ декор

Красотата на сватбения фестивал се състои в това да се подчертае красотата на природата. за това ви е нужно само малко въображение. Лентите, знаменцата, фестивалното осветление и флоралните мотиви изглеждат страхотно и внасят много настроение. Гирляндите с цветя са чудесна декорация. 

Снимка: Жасмина Гевезиева. Снимките са направени с Motorola Moto G6 Plus

Дрехи

Неформален дрескод

Фестивалната атмосфера предразполага към по-небрежно облекло. Булките могат да се развихрят с цветовете на роклите си, а младоженците да облекат къси панталони и да сложат тиранти, без да изглеждат нелепо.  

Храна, божествена храна

Важна част от всеки празник е храната. При сватбените фестивали особено популярни са караваните с храни и напитки.

Освободени от рестрикциите на храненето на маса, сватбените фестивали са подходящи за всичко хубаво и качествено от света на уличната храна. Това може да включва бургери, пържени картофки, бира и сайдери, сладолед, палачинки и др.  

Снимка: Жасмина Гевезиева. Снимките са направени с Motorola Moto G6 Plus

Забавления

Планирането на активности, които да забавляват гостите са задължително условие при организирането на сватбени фестивали. 

Снимка: Жасмина Гевезиева. Снимките са направени с Motorola Moto G6 Plus

Подходящи игри биха били дженга със сватбени пожелания и beer pong. При играта с бира  се подреждат пълни чаши в двата края на масата. Хвърля се топче, като целта е да се уцели чашата. Участникът, който не успее да вкара топчето, трябва да изпие до дъно чашата си бира. Добра практика е да осигурите снаксове и напитки в близост по време на игрите. Друга идея е да се организира урок по танци, например народни хора, ръченица, танго, така че гостите да подгреят и да се чувстват напълно уверени в способностите си за вечерна забава. 

Накратко, под сватбен фестивал се разбира да превърнете сватбата си в ден или дни на фестивални активности. Някои от гореизброените предложения може и да са ви познати, но идеята е да разчупите представата за старите традиции.

Има само едно условие и то е… да се забавлявате!

Снимка: Жасмина Гевезиева. Снимките са направени с Motorola Moto G6 Plus