Животът ни не бива да е нито много сладък, нито прекалено горчив и затова повечето от нас се стремят към перфектния баланс в това отношение. Лятото пък е идеалнят момент да си го припомним.

Попаднали в лепкавите пръсти на топлите летни вечери, не пропускайте шанса да се насладите на чаша изключително газарино вино в комбинация с таен микс от подправки и ароматни портокали. "Шандон Гардън Шприц" е натурален шприц, създаден по автентична рецепта и постига перфектен баланс между сладост и горчив вкус.

Снимка: Facebook.com/ChandonGardenSpritz

Отличителната черта на този шприц е портокаловият битер ликьор, който е ръчно приготвен с цитруси, билки и подправки във ферма без пестициди в Ентре Риос, Североизточна Аржентина. Плодовете се отглеждат от едно семейство вече три поколения.

След като портокалите се обелят, част от корите се изсушават във фурна, а останалите се добавят пресни. Корите се накисват в гроздово бренди заедно с подбрани билки и подправки от най-добрите тероари в света.

Резултатът е очарователен, горчив портокалов ликьор. Щом се смеси с пенливото вино, се получава истинско лято в бутилка. Остава само да се охлади и да се сервира с няколко бучки лед, стрък розмарин и сушен портокал, които да разгърнат всички аромати.

"Шандон Гардън Шприц" се съчетава перфектно с пикантна азиатска храна, суши и сашими, отлежало сирене чедър, сушени екзотични плодове и ядки.