Есента започна ударно с рязко захлаждане, което води до няколко промени в ежедневието и еженощието ни: изваждаме дебелите одеяла от гардероба, обличаме се с няколко ката дрехи и имаме нужда от повече храна, защото метаболизмът ни излиза от лятната си дрямка.

Като стана дума за храна, ето няколко идеи за вкусни есенни обеди, които при добра подготовка не изискват много време.

През уикенда опичате два (или направо три) килограма чушки, обелвате ги и ги осолявате. Слагате ги в хладилника, в кутия с плътно затворен капак, и по този начин цяла седмица можете да се наслаждавате на вкусно меню с акцент печени чушки.

1. Салата с печени чушки
Можете да добавите класическите домати и краставици, както и малко царевица за цветови разкош. Голямата екстра обаче са орехите (по желание може също да са печени), които внасят много приятна хрупкавост в иначе „меката“ салата от чушки. Ако нямате орехи, можете да сложите слънчогледови или тиквени семки.

2. Пържени чушки със сирене
Това е доста пипкаво постно предястие, но когато в хладилника имате готови печени чушки, всичко става бързо като в кулинарно тв предаване.

3. Чушки бюрек
Малко по-развит вариант на горната рецепта, като в играта влизат няколко разбити яйца, придаващи луксозна пухкавост.

4. Миш-маш
Тази класика на бързата кухня също се пренася удобно в кутия, така че можете да тръгнете за офиса с гордо вдигната глава, защото вкусният обяд ви е гарантиран.

Още идеи за вкусни есенни ястия можете да откриете в списанието „BILLA Кулинариум“*, което с BILLA Card струва само 0,99 лв. В него ще намерите и талони за отстъпка на стойност над 30 лв.

*BILLA Кулинариум е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2017 г. по данни на BluePoint от януари 2018 г.