Avon вярва, че тестването на козметика върху животни не е необходимо и повече от три десетилетия работи за прекратяване на опитите върху животни и за приемането на алтернативни методи.

През годините Avon обединява сили с редица организации за защита на животните, включително Институт за ин витро науки (IIVS), FRAME, Humane Society International и PETA. През декември 2019 г. PETA отличи Avon като “Компания, която работи за регулаторни промени“ – престижно признание за нашите усилия за разработване, валидиране и приемане на неживотински методи за тестване в козметичната индустрия.  

От 3 юли 2023 Avon става официален партньор на Cruelty Free International, водеща организация, която работи за прекратяване на експериментите върху животни в световен мащаб. Програмата Leaping Bunny на Cruelty Free International е световно признатият златен стандарт за козметика без жестокост. Това е най-добрата гаранция за потребителите, че един бранд искрено се е ангажирал да премахне тестването върху животни от своята верига за доставки. 

Ароматите на Avon и продуктите от Avon Care и Anew получиха одобрение по програмата Leaping Bunny. Компанията работи усърдно върху останалото си портфолио и е напът да получи одобрение за всички свои козметични продукти в рамките на следващите 12 месеца.  

Да получиш одобрение по програмата Leaping Bunny е сериозно постижение. Изисква се време, ресурси и спазване на строги критерии като прилагане на вътрешна система за наблюдение на доставчиците, проверка на веригата за доставки за тестване на съставки върху животни и спазване на политика за фиксирана крайна дата. Нещо повече - одобрението по програмата Leaping Bunny е ежегоден ангажимент, изискващ непрекъснато наблюдение на доставчиците и независими одити. Това е най-добрата увереност, която потребителите могат да получат, че един бранд е наистина без жестокост. 

Хуманно отношение към животните е само една от многото каузи, на които Avon се е посветил. Но по своята същност всички те са свързани и са вкоренени във вярата, че всички хора, планетата и всяко живо същество заслужават добро отношение. Повече по темата може да прочетете тук