В началото на всяка нова година сме свикнали да си даваме обещания - да започнем диета, да тръгнем на фитнес, да прекратим някоя тежка връзка. За 2018 можем да си обещаем едно и да сме сигурни, че ще стане - да бъдем красиви и с хубава кожа. Защото това е едно от нещата, които зависят изцяло от нас - от желанието, избора на продукти и постоянството. 

Сигурно много хора ще се изненадат, но киселините ще бъдат едни от най-добрите приятели на жената, желаеща хубава кожа. Тези мощни активни съставки идват на помощ при лечението на кожа, склонна към акне.

За дълготрайна подкрепа и видими резултати, решението е редовна грижа за кожата с ефикасни съставки като гликолова, салицилова и полихидрокси киселини. 

Акнето се причинява от неправилното отделяне на кожни клетки. Мъртвите клетки не се отделят добре от кожата и порите се запушват. Именно киселините са основните агенти, които регулират и тушират тези проблеми.

Как действат киселините?

Активно намаляват причините, поради които кожата е склонна към акне. 

Млечната киселина в почистващите продукти от новата серия на Eucerin® DERMOPURE отваря порите, докато амфо-тенсидите - повърхностноактивни вещества, нежно премахват грима и излишния себум.

Салициловата киселина помага за изглаждането на кожата.

Тя предотвратява запушването на порите и бактериалния растеж. Това са двете основни причини за акнеичната кожа. 

Нaмалява възпалението.

Успокоява кожата.

Предотвратява появата на нови несъвършенства.

Хидрокси комплексът е комбинация от различни киселини, като основна съставка в новия продукт Eucerin® DERMOPURE Обновяваща грижа. Съдържа гликолова, салицилова и полихидрокси киселина. Тази ефективна комбинация осигурява видими резултати само след една седмица употреба.

Производството на себума е контролирано.

Премахват се мъртвите клетки от най-външния слой на кожата, което води до по-свеж, сияен тен.

Как се използват киселините?

Те влизат в състава на различни продукти, които се използват както през деня, така и през нощта. Следвайки препоръчаната честота на употреба, си гарантирате максимално добър резултат. Прочетете написаното на етикета, който ще ви покаже какво е процентното съдържание на киселини. Допълнителните съставки, които влияят добре на кожата, са ликохалкон А и пантенол. Те премахват несъвършенствата, отпушва порите и предпазват кожата от нови раздразнения.

Нека през 2018 не бъдем кисели, заради пъпки и несъвършенства. Нека просто бъдем красиви!