За да върнете младежкия си блясък и да се сдобиете с вечна младост, ви даваме няколко ценни съвета, които ще помогнат да запазите здравето си и да остарявате красиво. 

1. Хранене
Избягвайте прекаленото количество захар, защото кара кожата да губи еластичността си; не злоупотребявайте с алкохола, който дехидратира организма и натоварва черния дроб и сърцето; намалете солта, защото повишава кръвното налягане и влияе отрицателно на метаболизма на костите. Ограничете наситените мазнини, които втвърдяват артериите, както и въглехидратите: прекалената консумация на въглехидрати може да увреди колагена и нишките на кожата ви.

2. Водата, извор на живот

Водата е най-важният елемент за поддържането на живота, тъй като пренася всички хранителни вещества и кислорода в кръвта ни, действа като „масло“ за правилното функциониране на ставите, хидратира кожата и тъканите, детоксицира организма, регулира телесната температура и предпазва от констипация.

Хиалуроновата киселина* е естествено вещество, което се синтезира в тялото ни и чиято основна функция е хидратирането на тъканите и задържането на вода в тях.
Вследствие на проучвания е установено, че играе съществена роля за регенерирането и целостта на кожата, както и на ставите. Хиалуроновата киселина комплекс на Solgar представлява перфектният избор за подсилване и обновяване на кожата а паралелно с това предпазва по най-естествен начин здравето на ставите.

За да задоволите нуждите си, консумирайте около 1,5-2 литра течности дневно.

3. Гимнастика

Гимнастиката представлява уникално биологично обновяване на организма. Слагайте маратонките и ставайте от дивана! Ще придобиете ясна мисъл, душевно здраве, по-добри нива на холестерина и артериалното налягане. Упражненията помагат също така за регулирането на кръвната захар, за профилактиката и възстановяването от сърдечни заболявания, подобряват съня и поддържат доброто състояние на организма.

4. Слънце
Слънчевото лъчение върху кожата ни активизира продукцията на витамин D, който има много и важни ползи за здравето: предпазва от диабет от втори тип, подпомага усвояването на калций, подсилва имунната система и подобрява сърдечно-съдовата система. Следователно, умереното излагане на слънце е нещо много важно. Въпреки това, неразумното излагане може да причини дерматични проблеми и интензивно състаряване на кожата. И така „Всичко с мярка“, както са ни учели предците ни и си носете слънцезащитния крем!

5. Намаляване на стреса

Стресът, в нормални количества, е един здравословен вроден механизъм, който служи за оцеляването на човека. Превръща се в проблем обаче, когато се среща в големи количества и за дълги периоди от време.

За да намалите стреса, включете в живота си упражненията и позитивното мислене, научете се да ръководите правилно времето си, избягвайте алкохола, погрижете се да спите достатъчно и се научете да използвате техники за релаксация и правилно дишане.