Ladyzone.bg: С какво се занимаваш?
Кина Кудева: Преди 13 години открих своето призвание – фризьорството. Оттогава се съм се посветила на грижата за хубава коса и красотата. До ден днешен сме си верни – връзката ми със сферата на коафьорството е солидна. В интерес на истината, там намирам утеха и желае за развитие, покоряване на нови върхове и трупане на нови знания.

Наскоро, след дълги години работа, сбъднах една своя мечта – вратите на едноименното ми ателие " Кина Кудева ‐ Обичайте Косата Си !" се отвориха. Това бе моят призив към всички дами, които държат и се грижат за своя външен вид. "Обичайте косата си !" – това е мотото ми, което смятам да наложа във времето като еквивалент за добро и правилно отношение към косата. Желанието ми да предоставям колкото се може повече информация, на тези, които искат да поддържат косата си в домашни условия, става все по силно в всеки следващ ден.

Всяка една от нас има индивидуални нужди, оплаквания и въпроси, свързани с грижата за скалпа, правилно използване на козметични продукти и уреди. Затова е важно да имаме подкрепата на професионалист, който да ни съветва правилно.


Осъзнавам трудността да направим първата крачка. В началото е естествено да изпитваме страх и съмнения. Страх от неизвестното, от мнението на хората... но не забравяйте, че ако дадена идея ви „плаши”, това означава, че тя заслужава внимание.

В нашата професия се изгражда име с много жертви, упоритост и дисциплина. Без да забравяме постоянството, устрема и вярата в себе си.

За да се развива един човек в даде сфера е редно той да бъде наясно с какво се захваща, да си прецени силите и качествата, за да се справи с всяка една ситуация – добра или лоша.
В крайна сметка най важното е отдадеността на всеки един от нас към това, което обича да прави. Да чете, да се информира, да развива своите умения, прилагайки научените уроци с времето. Грешките не съществуват – това са уроци, които ни помагат да надграждаме себе си. В името на един по-добър живот.

Конкретно за професията коафьор е нужно човек да бъде добър психолог и да притежава умението да бъде винаги две крачки напред от останалите. Някои наричат това умелост, аз харесвам термина – визионер. От друга стана отношението към другите играе основна роля в тази професия. Задължително е да обръщаме нужното внимание и да имаме уважение към всеки клиент, за да го караме да се чувства специален.

От 13 години съм в бранша и смея да твърдя, че колкото и да е изтощаващо ежедневието ми, когато видя удовлетворената усмивка на лицето, за което съм се погрижила, забравям за умората, стреса и психическото и физическо натоварвания.

Ще издам една тайна, която повечето от нас подозират, но... тайната за успех е любовта с главна буква. Талантът е предопределящ, но обичта към това, което правим ни води напред и нагоре към върха.

Хората не знаят, че трябва да обичат косата си, да се грижат за нея и да не и причиняват излишна болка.