Не се ограничавайте, не спирайте да мечтаете, поставяйте си големи цели. Ако запишете всичко това на хартия, може да промените живота си. Появата на думите на хартия ще ви вдъхнови и ще ви мотивира да ги осъществите. Това е един от основните закони на успеха.

Защо да записвате плановете си на хартия

Когато ги има черно ба бяло, получавате по-голяма яснота. Мечтите, записани на хартия, са по-добре характеризирани. Самото им обличане в думи вече ги поставя една крачка по-близо до реалността.

Записани на хартия, мечтите се превръщат в ясни цели. А когато са по-дожре видими, ще знаете и с какви точно стъпки ще успеете да стигнете до тях. Записвайте въпросите, които ви хрумват около осъществяването на плановете ви, трудностите и противпоречията. Задавайки точните въпроси, по-лесно ще стигнете до точните отговори.

Когато си изградите навика за записване, ще може да следите как са се развивали нещата във времето. Опитът винаги е ценен. Ще виждате грешките си, а виждайки ги, няма да ги допускате в бъдеще.

Описвайте стъпка по стъпка как се придвижвате към сбъдването на мечтата. Записвайки това, вие всъщност изграждате своя собствена стратегия.

Напишете какъв живот бихте искали да имате и как ще изглежда животът ви, когато мечтите ви се сбъднат. Точните промени ще се постигнат с точните стъпки. 

Не забравяйте да отбелязвате и успехите си. Ако сте сбъднали своя мечта или сте осъществили план по-рано от предвиденото, отбележете го в списъка си. Давайте си добри оценки и се хвалете. Това влияе стимулиращо.