Замразяването с цел подмладяване вече не е само сюжет от фантастичен филм. Криотерапиите от доста време не се използват само в медицината, но и като част от разкрасителните козметични процедури. Cool Lifting е революционен метод за подмладяване, който съчетава действието на въглеродния диоксид при много ниска температура и супер краткото време, за извършване. Тъй като обичаме да сме в час с новостите и да ви информираме за всичко, случващо се на сцената на красотата, решихме да опитаме тази процедура и да ви разкажем за нея от първо лице.  

Апарат:
Процедурата се извършва с уред, приличащ на пистолет, в който се зарежда капсула с газ. Мощен поток от въглероден диоксид (СО2), излъчен при много ниска температура и високо налягане, обработва зоната на лицето и шията. 

Целта:
Експресно повдигане и озаряване на лицето, заличаване на фините бръчки, подмладяване и подобряване на текстурата на кожата. Ниската температура активира микроциркулацията на кръвта. В резултат на това се увеличава кислородът в тъканите и се активира производството на колаген и еластин. Пистолетът "застрелва" бръчиците, породени най-вече от мръщене, изглажда линиите на околоочния контур и въздейства на лабиалните бръчки.

Какво се случи?
Лицето се почиства от грим и замърсявания. Нанася се лека екзимна пяна, която внимателно се втрива в кожата. В пистолета, с който се извършва процедурата, се поставя капсула с газ. Тя е пълна с точното количество, необходимо, за третирането на цялото лице. Първото съприкосновение със струята е леко стряскащо, въпреки предупреждението кога точно ще започне процедурата, съпроводено с обратно броене. Бих оприличила усещането на бой с ледени висулки - все едно към кожата на лицето се изстрелват стотици остри ледени кристалчета. Струята е сравнително силна, но няма никаква болка.

Газът има специфичен аромат, който не е неприятен, но може да бъде помирисан, когато се обработва областта около носа. Създава се усещане на охлаждане, което през лятото е особено приятно. Когато газта в капсулата започне да свършва, струята на пистолета значително отслабва. По това може да познаете, че процедурата е към своя край. След това препаратът се апликира в кожата ръчно с движения, които допълнително оформят контура на лицето.
Усещането
След апликирането на препарата и с ръце, по кожата остава много тънък филм, който продължава да действа стягащо. Препоръчително е лицето да не се мие и мокри поне 4 часа след процедурата. За максимално действие може да се преспи с него. Усещах повдигащото и изпъващо действие много добре под брадичката и върху челото си чак до късно вечерта. Филмът се слива с кожата и спокойно може да се разхождате така или да отидете на среща. Единствено при по-обстойно взиране може да се види граничната следа на челото, до корените на косата. 

Резултатите
Лицето е видимо подмладено и по-свежо. Ензимната пяна и газът от капсулата придават чудесен блясък на кожата. Масажът и приятната музика по време на процедурата са изживяванията, които допълнително ще ви отпуснат и ще провокират доброто ви настроение. Cool Lifting е като леда в летния ви коктейл - уж просто замразена вода, а прави всичко много по-хубаво и свежо.  Като да си хапнал двойна доза от любимия си сладолед и да сияеш от щастие. Мисля, че процедурата е изключително подходяща точно за горещия сезон, когато не ни се стои дълго време в салоните за красота, същевременно обаче имаме нужда да реагираме срещу леките бръчици, оформили се от примижаването срещу слънцето например.  

В допълнение
Процедурата може да се използва като подготвителна преди полагане на филъри. Така може да сте сигурни, че няма да се получат странични негативни ефекти като разместване на филъра.

Мъжете, които обичат да полагат грижи за външнбия си вид, я предпочитат и избират, защото отнема минимално време.

Процедурата Cool Lifting е особено подходяща и за корекция на двойна брадичка, именно заради повдигащото действие.

Пълният курс с тази процедура изисква 8 сесии за максимален ефект.