В последните години все повече се заговори за това как не трябва да купуваме отрязани коледни дръвчета, а да украсяваме дома си с изкуствени или поне такива, които са в саксии и след това могат да се засадят. Ето една еко идея за коледно дръвче, която ще ангажира цялото семейство в украсяването на дома, а и ще стопли атмосферата в търсене на хубавите спомени от изминаващата година.

Нужни материали:

цветно тиксо

обикновено тиксо

няколко гирланда

цветна хартия

коледна звезда за върха на елхата

снимки на семейството от изминаващата година

Как да си направите коледно дърво на спомените:

Забравихме да ви кажем, че се нуждаете и от една празна стена у дома, на която няма картини, кабели, рафтове и други възпрепятстващи предмети.

Първо направете основата/стъблото на дръвчето от цветна хартия. Изборът как то да изглежда е изцяло ваш – може да е в зелено или кафяво. След това с цветното тиксо маркирайте различните етажи на дръвчето, като залепите различна дължина от него по хоризонтала. Гирляндите може да разположите по желание, където ви харесва. Звездата залепете най-отгоре. За целта е добре тя да е изработена от лек материал, за да не се налага да слагате пирон, а да е достатъчно да я залепите с тиксо.

Снимка: Pinterest.com

Това, което остава да направите, е да залепите семейни снимки от изминаващата година – от лятната отпуска, от ските миналата зима, от прохождането на бебето, от първия учебен ден на детето и т.н.

Снимка: Pinterest.com

Плюсовете на това дръвче са наистина много – освен че идеята е супер екологична, ще си спестите и мястото, което обикновеното празничното дръвче заема. Премахването на тиксо от стената също не е сред най-трудните занимания. Не забравяйте, че и посрещайки Коледа и Нова година, то ще даде на дома допълнителна топлина от припомнянето на това защо трябва да сме благодарни за отминаващата 2014...