Водени от развитото си чувство за естетика и стил си купуваме дрехи, които не само отговарят на последните модни тенденции, но и ни харесват. До такава степен, че не спираме да ги носим. Да, но честото обличане ускорява процеса на захабяване, а с това трудно можем да се примирим.

Засягаме основни въпроси, свързани с поддръжката на любимите ни дрехи и отговаряме с факти.

Как да направим чорапогащниците ни по-здрави?

Замразете ги! Да, точно така. Колкото и странно да звучи, ако утре сте решила да облечете пола, увийте чорапогащника в найлонов плик и го оставете на престои една нощ в камерата на хладилника. Друг ефективен начин е да го напръскате с много лек лак за коса.

Що се отнася до ежедневното облекло, има едно основно правило, което е редно да спазваме – след закупуването на нова дреха е задължително да я изперем, защото материята е обработена с химикали, които не само са опасни за кожата на тялото, но и за самата тъкан.

А дънките! Колко често е редно да ги перем? По този въпрос мненията са също толкова много, колкото и моделите дънки, които съществуват на пазара. Да, но както винаги има правило, което да изключи всички останали предположения. Досещаме се, че не е нужно да перем любимия си чифт дънки след всяко носене. Истината е, че е напълно “ок” да ги пускаме в пералнята на всеки 3 и/или 4 носения.

Настъпва зима и ни се налага да носим палта и балтон, които както се досещате е редно да се носят на химическо чистене, за да изглеждат добре. Да, но колко често е редно да го правим?