Тъжният факт е, че почти няма жена без целулит. И не говорим само за дамите, които имат килограми в повече. Дори и слабите жени имат портокалова кожа. Изключение правят младите момичета и тези, които спортуват активно. Решихме да пробваме процедура с TriActive+, за да можем от първо лице да ви разкажем подробности за нея и има ли тя ефект. Наричат го най-новото ултразвуково оръжие срещу целулита и заместник на скалпела. Да проверим дали е така!

Целулитът всъщност е заболяване. 

Истинското му име е липодистрофия (Gynoid lipodystrophy). Засегната е съединителната тъкан и касае едновременно лимфната и кръвоносната система. Причините за появата му са наследствената предразположеност, възрастта, нездравословното хранене, наднорменото тегло, честите колебания в теглото, заседналият начин на живот и вредните навици - алкохол и тютюнопушене.

За нашия експеримент се доверяваме на опита и знанията на Стефи Сиракова - тя е с 15-годишен опит като козметик, преминала е обучение и е специализирала в извършването на разкрасителни процедури и работа с различен тип уреди. 

LZ експериментира

Докато нашият модел се съблича, Стефи Сиракова ни разказва, че процедурата TriActive+ се прави с апарат, който комбинира три технологии - ултразвук, лазер, радиочестота. Има 6 различни накрайника, като се избира с кои да се работи според индивидуалните проблеми. В конкретния случай започваме с накрайника с радиочестота. Той стяга и да изпъва кожата.

Какво се усеща?

Моделът на LZ: Усещането е като да те докосват с леденостудени лъжици. Все едно си ги извадил току-що от фризера и си правиш масаж с тях по краката и дупето. Усещането не е неприятно. Просто с времето ти става по-студено. Радиочестота стимулира контракциите на колагеновите фибри и активира микроциркулацията. С нея могат да се третират дори и най-фините бръчици по лицето.

За втората стъпка използваме лазер. С него се извършва лимфен дренаж и се стимулира кръвообръщението. Процедурата е съпроводена от затопляне. 

Какво се усеща?
Моделът на LZ: След изстудяването, топлото е много приятно. Все едно малки трикраки еднорози тичат по дупето ми с топлите си копитца. 

Обемът на мастните клетки намалява, те се наместват правилно и неравността по кожата изчезва. 

Решаваме все пак да опитаме тежката артилерия на ултразвука, за да придобием представа какво е усещането при използване и на този накрайник. 

Какво се усеща?
Моделът на LZ: По много странен начин усещаш шума, които произлиза при работа с този накрайник, в главата си. Не бих го издържала твърде дълго. 

Ултразвукът работи на ниска честота и прониква дълбоко. Механичните звукови вълни предизвикват вибрации при мастните клетки и упражняват натиск. Специалните звукови вълни действат избирателно върху целулита и мастните натрупвания и предизвикват разкъсване на фибрите, чрез което се подпомага дренирането.

След като приключва с процедурата, Стефи Сиракова ни дава и своите съвети като специалист и човек, работил с много жени с този проблем. След такава процедура трябва да се пие много вода. За оптимален ефект се препоръчват 10 процедури, но броят е съобразен с индивидуалното повлияване на кожата и конкретния случай. На всеки 21-28 дни клетките в организма се обновяват, като това зависи от индивидуалния метаболизъм. В никакъв случай не се изкушавайте след процедура за премахване на целулита да се наградите с парче пица, например. И ако все пак го направите, внимавайте консумацията да не е след 18 часа. Комбинирайте процедури и хранене със спорт и резултати ще има със сигурност!