Представяме ви пет хитри идеи, които да оползотворите празните консервни кутии, превръщайки ги в красиви предмети, които ще придадат стил и индивидуалност на вашия дом.

Органайзъри

Снимка: Pinterest.com

Вероятно малко от вас са се замисляли за колко много неща би могла да послужи една консервна кутия. Просто измийте добре, декорирайте и вече имате нов моливник или органайзър за бюро. 

Лампа/Свещник

Снимка: Pinterest.com

Малко по-трудоемка, но пък много ефектна идея е лампата от тенекиена кутия. Ако това ви се струва прекалено сложно за изпълнение, можете да трансформирате във фенер.

Саксии/Вази

 

Снимка: Pinterest.com

Необходимо е малко повече фантазия, за да видоизменим непотребните консервени кутии. На пръв поглед нищо, от което можем да направим нещо красиво. Не се страхувайте да пидадете еклектичност на вашите дом и/или градина. 

Поставка за прибори

Снимка: Pinterest.com

Изключително хитро и функционално решение. Поставката за прибори никога не е излишна, а какво по-хубаво от такава, която вие сами сте изобретила?

Хранилка за птици

Снимка: Pinterest.com

За любителите на природата предлагаме да си направят хранилка за птици. Напълнете я с различни семена и я окачете на прозореца или в двора. Така префасонирате ненужната кутия, превръщайки я в безопасно място, на което могат да похапват пернатите.