През студените месеци кожата на лицето и на цялото тяло най-силно се нуждаят от специални грижи за запазване на водния баланс и здравословния й вид. Ниските температури, вятърът, сухите климатизирани помещения и други външни фактори изсушават кожата, която повече от всякога се нуждае от трайна и качествена хидратация.

В противен случай тя загрубява и старее преждевременно. Именно в постоянната грижа за кожата се крие тайната на нейната младост. Освен че е хубаво да помислите за оптимален прием на вода в ежедневието, е препоръчително да съобразите и своята козметика с нуждите на кожата. Продукти, които увеличават клетъчните нива на влажност и пре¬дотвратява тяхната загуба, предпазвайки кожата от преждевременно стареене.

Препоръчваме ви, също така, да обръщате внимание на съставките, съдържащи се в козметичните продукти и винаги да се информиране дали в тях има синтетични оцветители и аромати, консерванти или химикали - някои от които могат да предизвикат алергични реакции, обриви, очни раздразнения и прекомерна сухота на кожата.

Напълно натурална и чиста, обединяваща наука и иновации с чудодейните природни ресурси, е израелската козметика AHAVA (в превод от иврит името означава любов). Силата на минералите и солите от Мъртво море е известна от векове за подобряване и възстановяване красотата и младостта на кожата.

Всички продукти на AHAVA съдържат патентован комплекс минерали от Мъртво море - Osmoter™. Той оптимизира клетъчния метаболизъм, подсилва защитата на кожата от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи и външната среда, като същевременно повишава нивото на влажност, за да бъде тя здрава и еластична.

Серията "Време за хидратация" на АHAVA е незаменима колекция от продукти, осигуряващи хидратация за кожата в продължение на целия ден през студените месеци.

#Основният дневен овлажняващ крем (Essential Day Moisturizer) се предлага в три варианта с индивидуален подход към нуждите на комбинираната и склонна към омазняване кожа, нормалната към суха и много суха кожа. Специалната ултра-лека овлажняваща формула с алое вера и без мазнини доставя на клетките жизнено необходимата влажност, като запазва естествената свежест и еластичност. Структурата на кожата e ребалансирана и без характерната лъскавина. Нанася се малко количество от крема върху почистената кожа на лицето и шията и се разнася с нежни масажиращи движения.

Подходящ е за чувствителна кожа и за ежедневна употреба сутрин и вечер. Препоръчително е дневният крем за нормална към суха и много суха кожа да се използва само сутрин, а вечер да се нанася крема Night Replenisher за нощна овлажняваща терапия.

Снимка: VEDRA International

Кадифената консистенция възстановява базовите енергийни запаси на клетките, изразходени през деня. Натуралните масла от жожоба, сладък бадем и авокадо подпомагат задържането на влагата, омекотяват сухите участъци и запазват еластичността на кожата.

Следете Facebook страницата на AHAVA и се включете в празничните игри с шанс да се поглезите с натуралните продукти от овлажняващата серия "Time to hydrate".