Мнозина си мислят, че през зимата трябва да се ползва слънцезащитен крем само когато сме в планината. Там няма смог, снегът отразява слънчевите лъчи и дозата ултравиолет, която кожата поема, наистина е огромна.

Истината обаче е, че трябва да се ползва през цялата зима. Дори и да работим в офис, в който почти не влиза слънчев лъч. Малките дози светлина се акумулират и кожата пак увисва, появяват се старчески петна и лунички.

Според ново дерматологично изследване пигментацията на кожата може да се активира не само от слънчевите лъчи, но също от монитора (включително екрана на смартфона) и лампите в стаята.

Сега възниква въпросът - кои точно слънцезащитни кремове да ползваме? Ако нанасяте плътен слой овлажняващ крем, можете да добавите върху него минерализирана пудра с активиращи микроциркулацията на епидермиса екстракти. 

По време на обедната почивка можете да го подновите.

Друг вариант е да ползвате хидратиращ слънцезащитен крем с фактор 30 или повече. Например La Roche-Posay’s Anthelios AOX serum.

Има и едно универсално, много просто решение – слънцезащитен крем за бебета. Да, този тип продукти съдържат органични съставки и са много нежни към кожата, така че няма как да сбъркате.