Този път ви предлагаме една прическа, която изглежда сложна на пръв поглед, но ако я пробвате, ще разберете, че няма такова нещо.
Разликата с обикновената рибена кост се състои в техниката на изпълнение, а и в резултата - коса, която много повече прилича на това, което намираме в чиниите си след Никулден.
Моделът отново е Бистра - избираме си я регулярно, защото косата й е дълга и прическите се виждат по-добре, но дори и да си имате по-къса (не съвсем) коса, пак можете да се пробвате и да получите нелош резултат.
Тайната тук е, че сплитането се прави само с два кичура (а не с три, както при стандартната рибена кост), но ще обясним по-подробно и ще покажем нагледно, за да ви е възможно най-лесно.
1) Взeмeте част косата - откъдето искате да започва рибената ви кост и разделeте на две - най-лесно става като разделите двете половини с показалец - докато не приключите с прическата, трябва да държите здраво и да внимавате да не се смесят.
2) Вземете кичур от косата, който е от нехванатата коса и го "добавете" към противополжната му половина.
3) Прехвърлете вашето творение от едната си ръка в другата и повторете упражнение номер 2) (може да държите и само с една ръка, а да "оперирате" с другата, но е по-сложно).
4) Когато сплетете цялата коса, започвате да добавяте от тази в ръцете ви на същия принцип - от лявата половина прибавяте към дясната, после обратно и така... до край.
Допълнение: Ако искате, можете да редувате двете техники - вземате от нехванатата коса, после от хванатата, получава се интересно.
Можете по същия начин да сплитате и само на плитка или пък рибената ви кост да е странична, можете да завъртите сплетената коса около самата нея и да си получите плитка-бонбонче (особено в жегите е доста полезно).
Е, успех!