Тези малки алени плодове могат много повече от това да гъделичкат вкусовите ни рецептори. Освен, че са благоуханни и според римляните - божествени, те са и най-добрият ни приятел - както за извайването на перфектна фигура, така и в грижата за идеалните кожа, коса и зъби.


    Ягодата е един от най-нискокалоричните плодове, пълен с витамин C, калий, калций, антиоксиданти и какво ли още не. Ние ви препоръчваме не само да не я пропускате в ежедневното си меню, но и ви предлагаме да пробвате няколко лесни рецепти за красота. Подходящи за това ги прави основната им съставка - алфа-хидроксидна киселина – вещество, което помага за отлепянето на мъртвите кожни клетки и разкриването на свежата млада кожа.


1.Ето и първата, възможно най-бърза рецепта за гладко лице: разрежете една ягода наполовина и я натъркайте върху лицето. Оставете 4-5 минути, за да поеме полезните елементи. След това изплакнете. Воала! Мека и лъскава кожа!

2.Второто ни предложение е истинско изкушение: ягоди, сметана и мед! Тази каша може да побърка апетита ви или да повлияе на либидото ви, но ако проявите стоицизъм и я използвате като маска за лице, ще се сдобиете с мека и красива кожа за нула време.

3.От главата до петите, ягодите винаги могат да бъдат полезни. За да се почувстват това лято стъпалата ви по-добре, когато сандалите ги разкрият, ето един бърз метод за повдигане и на тяхното лятно самочувствие: необходими са 8 ягоди, 2 с. л. зехтин и 2 ч.л. кашерна сол (кашерната сол е северноамериканското название на готварската сол с ниско съдържание на йод.) Смесвате всичко и масажирате обстойно краката. Измивате, изсушавате и се наслаждавате на незабавния ефект.

4.Ягодите могат да ви помогнат дори за омразните подпухнали очи. Поставете ягодовите резени под очите за 10-ина минути. След това не забравяйте да хидратирате с овлажняващ крем.

5.Спасение има и от акнето! Половин чаша нарязани ягоди и 1 супена лъжица заквасена сметана. Само 10 минути от тази магия на лицето ви ще се отразят много добре върху досадното акне.

6.Домашен балсам за коса: пасирайте 8 пресни ягоди с една лъжица майонеза. Веднага след измиване ще усетите копринения ефект, който придават на косата.

7.За финал, ягодите могат да ви подарят и перфектната усмивка. Използвайте ги като четка за зъби, но без пастата, разбира се. Ще се удивите от това колко успешно ще премахнат жълтеникавите петна.