Избирането на сенки за очи сред безкрайно многото цветове, нюанси и гами по етажерките в Beauty магазините, не е лесна работа. Понякога можем да прекараме часове в иначе задушните помещения, загубени в дъгата на недоумението и не разбирайки какво прави взимането на решение така непоносимо трудно. Слава Богу, и най-сложната задача си има решение, и неговата правота в случая гарантират експертите Карим Сатар и Марио Дедиванович.

1.Сини очи в златно
Топлите нюанси като златисто розово и шампанско върху вътрешната част на клепачите, преливащи към златисто кафяво или бронзово в краищата, са идеалната рецепта за подчертаване на магнетичните сини очи, особено нощно време, когато синеоките красавици рискуват да останат незабелязани. През деня също може да приложите комбинацията, но в по-умерен и изчистен вариант.
Друг страхотен трик, при който изпъква обаянието на сините очи, е опушеното в тъмносиво до графитено око. Нюансите на сивото от слонова кост към бронз пък придава илюзията за ледени очи.

2.Зелени очи в меден цвят
Имаме предвид металния меден цвят. Той стои страхотно на зеленооките. Една тънка очна линия и спирала са предостатъчни да завършите изискания си вид.
Друг подходящ вариант за зелените очи е лилавото. Нищо не ги кара да изпъкват толкова, колкото теменуженият цвят.

3.Очи цвят лешник
Това, което повечето наричат жълти очи, в Холивуд му викат цвят лешник. Тези очи са много интересни, и за да се забележат, е достатъчно да покриете клепачите с кремав цвят или просто да ги загладите със сенки в цвета на кожата си.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За по-специални поводи, отново са подходящи златните нюанси. Дискретно гримирано, но със силен златен цвят, в окото се подчертават кехлибарените точици. Така погледът става по-топъл.

4.Сиви очи
Опитайте вариант в изчистено синьо и ще подчертаете изяществото на стоманения си поглед.
Другият вариант е да сложите само очна линия или молив, но в наситен светъл тюркоаз.

5.Кафяви очи
Дамите с кафяви очи са истински късметлийки, тъй като всички сенки изглеждат страхотно върху тях. Бляскавото бронзово, съчетано с бордо придава естествен и лъскав вид на лицето като същевременно създава допълнителна дълбочина на погледа.

6.Тъмни очи
Фокусирайте се около по-светлите бежови цветове, за да подчертаете контраста като оставите само спиралата тъмна.
Може също да покриете с коректор очите и да добавите молив на долния клепач. Цвят праскова също стои превъзходно на тъмнооките красавици.