За растежа на миглите е особено важно да сваляте грима си преди лягане. Спиралите и сенките съдържат различни химични съставки, които могат да потиснат този процес. Премахвайте грима нежно и внимателно. Може да използвате памучен тампон, напоен със зехтин. Така не само ще почистите клепачите и миглите, но и ще ги подхраните. Ето и още няколко натурални начина да удължите и сгъстите миглите си.

Вазелин

След като почистите ресниците си, нанесете върху тях тънък слой вазелин. Може да го направите с памучен тампон или малка четчица. Възможно е това да ги направи лепкави, затова го правете пестеливо и точно преди сън. Останете така цяла нощ.

Рициново масло
Рисицовото масло е едно от най-добре подхранващите масла за мигли. Ако го използвате всяка вечер, след около седмица ще забележите значителна промяна в дължината и гъстотата на миглите. Може да добавите няколко капки масло и в шишенцето спирала за очи.

Зелен чай
Залейте 2 пакетчета зелен чай с гореща вода и оставете да покисне така около 10 минути. След като изстине, наложете пакетчетата на клепачите. Зеленият чай прави подсилва растежа и заздравява миглите.

Витамин Е
Витамин Е ще подхрани както клепачите, така и ресниците ви. Нанасяйки от него на миглите си, ще ги предпазите и от пречупване. За прилагането му може да използвате стара четка от спирала.