Шахът не е най-популярният спорт поне у нас. Играта с черните и белите фигури по дъската може да продължи с часове. А понякога може и да... доскучае.

Но когато те играят, няма такава опасност. И шахматът си има своите секссимволи! Представяме ви 4 дами, които знаят как да ви надхитрят с ум и съобразителност и да ви впечатлят с външния си вид.

Нази Паикидзе-Бранс

Тя е на 27 години, родена е в Якутск, Русия, родителите ѝ по произход са грузинци. През 2013 г. тя се мести в Мериленд, САЩ, където живее и до днес.

Нази започва да играе шах, когато е на 5 години. Тя е гросмайстор от 2010 г. насам. Брюнетката е двукратна световна и четирикратна европейска шампионка за момичета, а през 2016 г. се класира на първо място на шампионата на САЩ.

Лаура Унук

21-годишната словенка вече е със статут на звезда в шаха. Тя е двукратна шампионка за девойки, а от 2014 г. е гросмайстор.

В свободното си време Унук се труди неуморно, за да получи добро образование. След като завършва елитно езиково училище в Любляна, тя записва сложната специалност Биохимия в университета в словенската столица.

Още сексапилни шахматистки може да видите на сайта btvnovinite.bg: